Ford România angajează aproape 1.000 de persoane

11.04.2017

Ford România a anunţat că a demarat procesul de recrutare a 976 de persoane care vor sprijini producția viitoarei generații a SUV-ului de clasă mică EcoSport, care va demara în această toamnă. În atenția companiei se află operatori de bază și calificați care se vor alătura actualilor 2715 angajați ce lucrează în zonele de producție vehicule și motoare.

“Ne bucurăm să putem anunța că adăugăm aproape 1000 de noi locuri de muncă la
uzina de producție de ultimă generație pe care o deținem la Craiova, aducând astfel numărul total de angajați la peste 3650. Noile posturi merg în paralel cu transformarea uzinei noastre, operațiune care a debutat în cursul iernii trecute cu scopul de a sprijini producția viitorului Ford EcoSport”, a declarat John Oldham, Președintele Ford România.

Procesul de recrutare a celor 976 de noi angajați se va derula prin intermediul agenției de recrutare de personal, Manpower, acolo unde un grup dedicat este coordonat de echipa de Resurse Umane de la Ford România.

“Procesul de selecție a noilor angajați a început în luna aprilie și se va derula până la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura să-i putem primi deja pe noii noștri angajați, iar aceștia vor începe un program de formare specific pentru a înțelege Sistemul Global de Producție Ford, precum și rolurile pe care le vor avea în pregătirea lansării viitorului EcoSport”, spune Marina Babară, Directorul departamentului de Resurse Umane al Ford România.

Uzina de Asamblare a Vehiculelor din Craiova este o parte importantă a tezaurului de producție pe care Ford îl deține în Europa, iar investiția în adaptarea producției viitorului Ford EcoSport se ridică până la 200 de milioane de euro. În acest moment, Ford EcoSport este produs și exportat din India.

Versiunea EcoSport produsă la Craiova va fi vândută în toată Europa – cu excepția Rusiei – în timp ce fabrica Ford din Chennai va continua să producă versiunile EcoSport dedicate Indiei și celorlalte piețe de export la nivel mondial.

În 2016, vânzările de SUV-uri Ford au crescut în Europa cu mai mult de 30%, în timp ce vânzările modelului EcoSport au urcat cu mai mult de 40% și vor continua pe un trend crescător pe parcursul anului 2017.

 

 

Citiți și despre: