Stiri: Companii

Fornetti România a trecut pe profit în 2014

08.01.2015

Fornetti România a anunţat că rezultatele raportate anul trecut arată semne favorabile pentru ieșirea din reorganizare judiciară. Astfel, 2014 a fost un an favorabil, fiind primul cu profit de la începutul reorganizării. Profitul companiei este pentru 2014 estimat la 500.000 euro, iar cifra de afaceri, per total, atât pe piața internă cât și pe cea externă, a depășit 100 milioane de lei.

„Compania a respectat planul de reorganizare, nu a acumulat datorii noi și a redus sub jumătate nivelul datoriilor față de 2011. Planul de reorganizare se va finaliza pe data de 31.05.2015, cu șanse ridicate de a ieși din reorganizare”, a afirmat Toth Csaba, director general Fornetti România.

În planul vânzărilor, pe piața internă s-a înregistrat o creștere de 7% față de anul precedent, respectiv 6700 de tone. Acest fapt a fost ajutat și de deschiderea a noi magazine, aceasta reprezentând o creștere comparativ cu anul 2013 de 5%, în condiţiile în care partenerii aflați în sistem au beneficiat de posibilitatea deschiderii de noi magazine fără achitarea taxei de franciză.

Pe segmentul de retail, s-au încheiat parteneriate cu cele mai importante rețele de magazine, Fornetti întărindu-și astfel poziția pe piață, iar în domeniul produselor, în 2014 s-au introdus 7 noi produse. În plus, din luna decembrie au fost introduse promoții lunare la diverse produse cu o reducere a prețului de vânzare.

În ceea ce privește tehnologia de coacere și producție, compania a anunţat s-au intensificat cercetările într-o nouă tehnologie de prepararea produselor (sandvișuri): sous-vide.