Constructii

Fortza.ro

FORTZA.RO respectă cele mai înalte standarde în industrie

01.08.2022

Compania este reprezentantul oficial în România al San Marco International, unul din cei mai mari producători de macarale din lume.Compania FORTZA.RO a pornit activitatea în 1997 în domeniul închirierii de macarale pentru șantier, în parteneriat cu unul din marii producători de macarale la nivel mondial, SAN MARCO din Italia. Serviciile la acea dată erau orientate spre închiriere, vânzare, montaj, reparații și consultanță în domeniu. Ulterior activitatea s-a extins spre domenii adiacente, precum închirierea de schele, popi, cofraje și toată gama de accesorii necesare pe șantier, altele decât materii prime și materiale.

Această extindere a dus inevitabil la o nouă dezvoltare a gamei de produse oferite spre cele din categoria consumabile cum ar fi: panouri de cofraj din lemn stratificat, cofraje metalice, distanțiere metalice, distanțiere din plastic, profile și montanți, dar și multe alte accesorii și consumabile necesare în procesul de construcție, atât cele civile, cât și pentru cele de infrastructură.

Compania FORTZA.RO a pornit activitatea în 1997 în domeniul închirierii de macarale pentru șantier, în parteneriat cu unul din marii producători de macarale la nivel mondial, SAN MARCO din Italia

Societatea FORTZA.RO se află în momentul de față în proiect de divizare parțială prin desprinderea unei părți din patrimoniu și din afacere, părți care vor fi preluate de o altă societate, ambele societăți având același asociat unic și administrator. Astfel, în baza Deciziei asociatului unic a societății FORTZA.RO, s-a hotărât divizarea societăţii în scopul gestionării mai eficiente a bussiness-ului și anume separarea activității  imobiliare de cea de comerț.

“În ultima perioadă, pentru că cererea era mare și piața a impus acest lucru, am dezvoltat capacități proprii de producție, mai exact o fabrică în suprafață de aproximativ 10.000 mp, complet dotată și echipată, unde producem o mare parte din produsele pe care le comercializăm și care în trecut erau importate”, ne-a declarat dl. Giuliano Raccanello, Director General FORTZA.RO.

Portofoliul de servicii oferit de FORTZA.RO

Portofoliul de servicii puse la dispoziție de companie a înregistrat o diversificare accentuată, mai ales în ultima perioadă. Pe de o parte, rămâne zona de servicii consacrată serviciilor pentru macarale – vânzare, închiriere, revizie, reparații, montaje, consultanță, autorizare. Se adaugă serviciile care pot fi oferite pentru capacitățile de producție instalate la fabrica din Mediaș, care crează cele mai bune premise pentru parteneriate de succes cu o varietate de industrii, din sectoare de activitate diverse.

Aceste servicii merg de la debitare metale pe sisteme laser sau mecanice pentru plăci, țevi, tuburi, la suduri realizate manual sau automat, ștanțare, formare obiecte de medii și mari dimensiuni prin mașini industriale specifice, dar și debitare tablă din rolă, vopsire în câmp electrostatic și vopsire în baie.

Accentul pe investiții

Pentru a rămâne însă în topul preferințelor clienților, compania pune un accent deosebit pe investiții. Cea mai mare investiție a fost reprezentată de achiziționarea, modernizarea și utilarea fostei fabrici Vitrometan.

Compania pune un accent deosebit pe investiții, cea mai mare investiție fiind reprezentată de achiziționarea, modernizarea și utilarea fostei fabrici Vitrometan

„Acolo s-au creat capacități de producție la standarde moderne prin instalarea de mașini de debitat laser din placă, mașini de debitat laseri tuburi și țevi, mașini de formare mecanică, linie de vopsire, prese, ștanțe, linii de asamblare și sudare, mașini de debitat tablă din rolă și capacitățile adiacente de manipulare a rolelor de mari dimensiuni și multe altele. În atelier s-au creat condiții de muncă moderne pentru multe locuri de muncă, dar au fost realizate și automatizări asistate de roboți industriali”, detaliază dl. Raccanello.

FORTZA.RO, reprezentant oficial în România al San Marco International

San Marco reprezintă unul din cei mai mari producători de macarale din lume. Oricine capătă titlul de „reprezentant oficial” își certifică prin acest titlu seriozitatea, standardele înalte, dar și viziunea.

Parteneriatul cu San Marco confirmă astfel profesionalismul companiei FORTZA.RO, dar obligă în același timp la respectarea celor mai noi standarde în industrie. Mai mult, pentru clienții companiei, parteneriatul cu San Marco e unul ce aduce siguranță și mai ales garanția unor instalații de ridicare care respectă toate standardele de eficiență și siguranță.

FORTZA.RO este reprezentant oficial în România al San Marco International SRL, lider în producția de macarale

Pentru segmentul de clienți mici și medii ai companiei, compania a dezvoltat un magazin online, al cărui scop este acela de a permite și a facilita procesul de comandă. În prezent, magazinul online se află în proces de actualizare și perfecționare, iar o nouă versiune a magazinului va fi disponibilă în curând, ceea ce va permite alocarea unei atenții sporite clientului final, nu doar redistribuitorilor.

Totodată, comercializarea de bunuri second-hand a reprezentat unul dintre punctele forte ale companiei, societatea oferind la vânzare o gamă extinsă de produse uzate de la branduri renumite în industrie.

„Eram deja cunoscuți în toată țara pentru produsele acestea. Acum însă, această parte e pe o pantă descendentă, din estimările noastre datorită faptului că sunt bani în piață, dar va rămâne una din activitățile noastre și pe viitor, doar că în viitor vor prima produsele noi care se realizează la Mediaș”, afirmă Directorul General.

Obiectivele strategice setate pentru anul în curs

Pentru perioada următoare, unul din obiectivele majore este reprezentat de finalizarea instalării slitter-ului, ceea va permite oferirea unor noi servicii pentru zona destul de îngustă a debitării de role mari de tablă necesară industriilor. În acest fel, FORTZA.RO ar putea deveni unul din furnizorii de bandă neagră sau zincată pentru industrii variate, de la cea de automotive, la cea de construcții. Tot la capitolul investiții ar putea fi menționată și partea de structuri pentru panouri fotovoltaice, proiect în care lucrările sunt deja avansate, în condițiile în care utilajele vor fi livrate în curând, iar facilitățile locale sunt pregătite.

„Având în vedere experiența noastră anterioară, dar și cerințele pieței, ne propunem în mod natural să fim unul din partenerii mari pentru cei ce montează parcuri de panouri fotovoltaice prin structurile metalice necesare în această industrie nouă. În ceea ce privește evoluția financiară, menționăm faptul că, în ultimii ani, compania a înregistrat o creștere sănătoasă, motiv pentru care noile investiții vor face posibilă menținerea acestui trend ascendent”, a declarat, în încheiere, Giuliano Raccanello, Director General FORTZA.RO.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/costa-utilaje-tehnologie-in-miscare/