Stiri: Constructii

Când are loc Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO?

24.08.2018

Pe data de 5 octombrie 2018, va avea loc, la Athénée Palace Hilton Bucureşti, prima ediție a Forumului Marilor Dezvoltatori DEVO. Este vorba de un eveniment internațional dedicat marilor dezvoltatori din sectorul real estate, care abordează patru arii tematice: office, retail, industrial-logistic și rezidențial.

Evenimentul își propune să devină, pe de o parte, întâlnirea anuală a marilor dezvoltatori din ţara noastră și, pe de altă parte, o platformă de comunicare a proiectelor reprezentative din întreaga lume, proiecte care construiesc comunități, orașe și regiuni.

Tematica forumului urmărește evoluția marilor proiecte, selectate pentru a fi prezentate în cadrul forumului, în trei etape semnificative: viziune, investiție, dezvoltare.

Evenimentul reunește peste 200 de mari dezvoltatori, investitori, antreprenori generali, manageri de proiecte și arhitecți.

DEVO face parte din seria proiectelor internaționale de comunicare și a evenimentelor create de BORO PR & COMMUNICATION.

Lista preliminară a proiectelor și speakerilor DEVO 2018:

PROIECT: OPENVILLE TIMIȘOARA, ROMÂNIA / DEZVOLTATOR: IULIUS ȘI ATTERBURY EUROPE
Prezentat de: Raluca Munteanu, Business Development Manager IULIUS și Laurențiu Manea, Office Building Manager for Openville

Openville este cel mai mare proiect cu destinaţie mixtă din vestul ţării, şi este dezvoltat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe.
Openville Timişoara va fi inaugurat în ultimul trimestru al anului 2018, odată cu încheierea primei etape de dezvoltare. Proiectul integrează actualul Iulius Mall Timişoara şi va cuprinde funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment.

Valoarea proiectului din vestul ţării este de peste 220 de milioane de euro.

PROIECT: APPLE PARK, SUA / DEZVOLTATOR: APPLE
Prezentat de Maximilian și Daniel Zielinski, arhitecți români direct implicați în proiectarea Apple Park, Parteneri Foster + Partners

Campusul Apple Park din Cupertino, California, a fost proiectat de biroul de arhitectură Foster + Partners. În cadrul complexului își desfășoară activitatea 13.000 de angajați ai companiei Apple. Acesta mai cuprinde 11.000 de locuri de parcare, centre de fitness și restaurante.
Campusul a fost realizat în urma unei investiții de 5 miliarde de dolari.

PROIECT: TRILOGY LIMASSOL SEAFRONT, CIPRU / DEZVOLTATOR: CYBARCO DEVELOPMENT
Prezentat de Michalis Hadjipanayiotou, CEO, Cybarco Development

Trilogy Limassol Seafront, un proiect mixt, office, rezidențial și entertainment, este dezvoltat de Cybarco pe malul Mării Mediterane. Cele trei turnuri cuprind apartamente de lux și spații de birouri, completate de o oază privată, zone de shopping, restaurante, o piață publică și multiple facilități.

PROIECT: LEGENDA KOMENDANTSKY SANKT PETERSBURG, RUSIA / DEZVOLTATOR: LEGENDA INTELLIGENT DEVELOPMENT
Prezentat de Vasily Selivanov, CEO, LEGENDA Intelligent Development

Legenda Intelligent Development (Legenda) urmează să livreze în trimestrul 4 al acestui an proiectul rezidențial Legenda Komendantsky din Sankt Petersburg. Acest proiect are o valoare totală de 193 milioane de dolari. Proiectul deţine o suprafață de 5,3 hectare în districtul Primorsky şi cuprinde 85,000 mp de clădiri rezidențiale inteligente, grădinițe, spații de joacă, clădiri administrative, zone de agrement, parcări și alte facilități.

PROIECT: ÜLEMISTE SHOPPING CENTER TALLINN, ESTONIA / DEZVOLTATOR: LINSTOW DEVELOPMENT
Prezentat de Frode Grönvold, Chairman of the Board Linstow Center Management

Ülemiste reprezintă cel mai mare, mai modern și mai inovativ shopping center din Estonia, dezvoltat de compania Linstow Development. Proiectul a trecut recent printr-un amplu proces de extindere datorită solicitărilor de spații comerciale venite din partea companiilor.

Printre proiectele de viitor ale dezvoltatorului Linstow se numără și Riga Retail Park, care va fi construit pe o suprafață de 76 de hectare.

PROIECT: OLIVIA BUSINESS CENTRE, GDNASK, POLONIA / DEZVOLTATOR: OLIVIA
Prezentat de Jake Jephcott, Director of Business Development, Olivia Business Center

Olivia Business Centre este situat în mijlocul zonei metropolitane a orașului Gdnask. Acesta este cel mai mare centru de business din nordul Poloniei, având peste 120.000 de mp de spații de birouri clasa A+.

Nu mai puţin de 200 de companii, multinaționale și locale, și peste 5000 de oameni își desfășoară activitatea la Olivia Business Centre. Dezvoltarea Centrului a început în 2010, cu câte o clădire inaugurată în fiecare an: Olivia Gate, Olivia Point, Olivia Tower, Olivia Four, Olivia Six, Olivia 7 și Olivia Star. În 2018 a început construcția Olivia Eight.

PROIECT: COMPLEXUL REZIDENȚIAL “NIVKI-PARK”, KIEV, UCRAINA / DEZVOLTATOR: INTERGAL-BUD
Prezentat de Anna Laievska, Commercial Director Intergal-Bud

Proiectul “Nivki-Park” din Kiev se întinde pe o suprafață de 10 hectare. Acesta include 12 clădiri cu 2697 de apartamente, în suprafață totală construită de 231.800 mp. Proiectul este dezvoltat de Intergal-Bud, compania care are în portofoliu peste 70 de proiecte de mari dimensiuni,

PROIECT: STOCKHOLM ONE, SUEDIA / DEZVOLTATOR: SKANSKA
Prezentat de Lina Lahiri, Arhitect & Project Manager, Sauerbruch Hutton

Stockholm One este proiectat de către biroul de arhitectură Sauerbruch Hutton. Proiectul deschide procesul de transformare a unei foste zone portuare în sudul Stockholmului în noul district ecologic al localității Hammarby Sjöstad. Localizat de-a lungul marginii de vest a zonei de reabilitare, ansamblul cuprinde un turn și o clădire joasă cu înălțimi de 100, respectiv 25 de metri.

Stockholm One va fi livrat în 2020, reprezentând o investiție de 170 de milioane de euro.

Mai multe despre Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO 2018 pe www.devo.com.ro