Stiri: Constructii

Fosta Fabrica hanner fabrica de bere grivita

Fosta Fabrică de bere Griviţa va fi transformată în complex de birouri şi locuinţe

04.10.2018

Fosta Fabrică, proiectul de restaurare și conversie al fabricii de bere Grivița, a primit toate avizele necesare. Anunţul a fost făcut de Hanner, care estimează că va fi finalizat în anul 2020. Proiectul deţine o suprafață de peste un hectar. Aceasta include patru monumente care vor fi restaurate și convertite, precum și două clădiri noi.

Fosta Fabrică: Un proiect mixed-use

Mai exact, Fosta Fabrică reprezintă un proiect de mixed-use. Acesta va cuprinde peste 6000 de metri pătraţi de spații de co-working și shared office space. La acestea se adaugă 187 de apartamente noi, 31 de lofturi, restaurante, brutărie, berărie cu producție in-situ și restaurant, cocktail bar, cafenele, spații comerciale, spații de evenimente și parcări.

“Pe lângă efortul de restaurare și arhitectura spectaculoasă a proiectului, Fosta Fabrică aduce un concept nou de parteneriat cu antreprenorii români invitați în proiect. Acest concept presupune, printre altele, finanțarea lor și susținerea unei comunități de afaceri românești care a fost implicată în proiect încă din faza de proiectare, pentru a ne putea adapta la nevoile lor concrete”, a declarat Mindaugas Valuckas, CEO și Member of the Board Hanner Group.

Fosta Fabrică: Hanner va rămâne administrator

Acesta a spus că proiectul va rămâne în administrarea Hanner. Singurele imobile care se vor vinde vor fi apartamentele și lofturile.

Proiectul păstrează spiritul fabricii de bere Luther. Fabrica a fost una dintre primele dezvoltări de mixed-use din Europa și una dintre primele fabrici construite pe structură metalică, la nivel european. Aceasta includea centre logistice și de producție, clădiri rezidențiale pentru angajații fabricii, berării, terase, spatii de evenimente, teren de tenis, o piață centrală cu obelisc și casa fondatorului.

În plus, Orzăria și Mălțăria au fost construite în stil art-deco cu ingineri străini.

Fosta Fabrică: Se va păstra arhitectura originală

Proiectul Noua Fabrică restaurează în detaliu elementele identitare ale arhitecturii originale.

Fosta Fabrică se află situată în centrul noului pol de office al Bucureștiului. Locaţia beneficiază de stații de metrou în imediata apropiere. De asemenea, ea are în vecinătate stații de tramvai și autobuze, pasajul Basarab, Gara de Nord și campusul universitar Politehnică.

Citeşte şi

Conferința Business (r)Evolution: Digitalizarea este un trend care vine ca un tsunami