Stiri: Constructii

Fostul Moldova Mall va fi reconvertit în centru de birouri și retail

08.10.2014

Fostul Moldova Mall va fi transformat într-un centru de birouri și retail, investiţia în reconversia proiectului ridicându-se la 10 milioane euro. Lucrările de modernizare în cadrul centrului vor începe săptămâna aceasta.

Fostul Moldova Mall a fost preluat în luna februarie a acestui an de către investitorul privat Gheorghe Iaciu.

Proiectul îşi va schimba numele şi va deveni Moldova Center, iar finalizarea procesului de reconversie și a lucrărilor de amenajare este estimată pentru prima jumătate a anului viitor.

Noul proprietar al centrului a anunţat că Moldova Center va aduce orașului Iași o clădire modernă, multifuncțională, cu spații de birouri și de retail adaptate la cele mai înalte standarde.

Per total, proiectul va avea o suprafață închiriabilă de 14.500 metri pătraţi, dintre care 11.600 metri pătraţi sunt destinați spațiilor de birouri.

La parter şi etajul 1 al centrului se va afla o zonă generoasă de retail, care va cuprinde spații comerciale, restaurante, diverse servicii, facilități banking, magazine de modă, bijuterii și cosmetice, precum și un supermarket Billa..

.

În plus, eficienţa și consumul de energie scăzut ocupă un loc important în lista de priorități ale proiectului, astfel încât noile spații vor fi dotate cu sistem de iluminare cu LED, BMS, sistem modern de aer condiționat și ventilație și se vor bucură de lumina naturală, la toate etajele.

Am avut grijă că proiectul de arhitectură și amenajare să includă cele mai bune specificații tehnice. Moldova Center se adresează unor categorii de companii care își doresc un sediu hipercentral, eficient, cu dotări moderne. Proiectul are toate premizele să devină o emblemă a orașului”, a declarat Gheorghe Iaciu, proprietarul proiectului, privind decizia de a investi în reconversia clădirii.

În plus, proiectul dispune de 230 locuri de parcare pentru autovehicule și 80 locuri pentru biciclete și motociclete.

În spațiile de birouri vor lucra peste 1.150 oameni, cea mai mare parte fiind locuri de muncă nou create de companiile care vor închiria spaţiile.