Stiri: Sanatate

Cand expira certificatul verde

Fotbaliștii, solidari cu pacienții cronici

30.07.2015

Ieri, în cadrul programului Școlii de Vară a Pacienților Cronici a avut loc un meci de fotbal între echipa națională de fotbal pe plajă și selecționata Asociației Transplantaților din România (ATR) cu scopul promovării activității de transplant și al donării de organe.

Implicarea și dorința jucătorilor profesioniști, a conducerii tehnice, respectiv a Federației Romane de Fotbal (FRF) alături de cei 100 suporteri (membrii ATR) au contribuit cu succes la atragerea publicului prezent în stațiune și la informarea lui cu privire la particularitățile și problemelor pacientului pre și post transplant.

În cadrul discuțiilor, turiștii au manifestat interes asupra etapelor evoluției bolii noastre și a reușitei transplantului. Interlocutorii și-au manifestat disponibilitatea și interesul de a ajuta astfel de pacienți, pacienți cu nevoie de transplant, iar voluntarii ATR (membrii ai organizației) le-au explicat procedurile legale.

„Ne bucurăm de sprijinul acordat de FRF, de stafful tehnic și de jucătorii echipei naționale de fotbal pe plajă, în promovarea și susținerea acțiunii noastre constante de informare și conștientizare a populației cu privire la actul donării în scop terapeutic. Această acțiune se înscrie în cadrul campaniei ‘Spune DA! Susține donarea de organe’ care se desfășoară în fiecare an în mai multe orașe din țară. Vrem ca populația să fie bine informată atunci când trebuie să ia o decizie în a-și da acceptul asupra donării. Prin acțiunile noastre dorim să crească numărul donatorilor și șansa la o nouă viață a colegilor aflați pe listele de așteptare”, a declarat președintele Asociației Transplantaților din România, Gheorghe Tache.

Programul „Școlii de vară a pacienților cronici” continuă până pe 31 iulie cu tematici diverse și de interes pentru pacenti, susținute de medici specialiști, psihologi, nutriționiști, kinetoterapeuți, în scopul sprijinirii pacienților în a conviețui cu boala cronică.