Stiri: Energie

Statii incarcare masini electrice OMV Petrom si Eldrive

FP vinde o parte din participația la OMV Petrom

26.09.2016

Fondul Proprietatea va începe o vânzare parțială a participației deținute în OMV Petrom, prin intermediul unei oferte publice, atât acțiuni, cât și Certificate de Depozit Globale. Oferta urmează să fie încheiată în trimestrul al patrulea al anului curent.

Oferta va fi constituită doar din acțiunile deținute de Fond. Compania nu va face o majorare de capital în legătură cu oferta publică și nu va primi niciun venit din aceasta. Acțiunile și GDR-urile vor fi oferite către investitori persoane fizice și investitori instituționali, conform FP.

Reducerea parțială a participației Fondului în OMV Petrom S.A. are în vedere creșterea numărului acțiunilor libere la tranzacționare ale Companiei.

Fondul Proprietatea deține la acest moment aproximativ 19% din capitalul social emis al Societății (reprezentând 22,87% din NAV-ul Fondului la 31 August 2016) și urmărește creșterea lichidității acțiunilor Societății și în același timp să rămână un investitor pe termen lung dedicat dezvoltării cu succes a Societății.

”Acționarii OMV Petrom S.A. au confirmat printr-o decizie în cadrul Adunării Generale a Acționarilor susținerea acestora pentru admiterea GDR-urilor Societății la listare pe listă oficială a UK Financial Conduct Authority și la tranzacționare pe piața principală a instrumentelor financiare listate la London Stock Exchange, în plus față de listarea existentă a acțiunilor sale ordinare la Bursa de Valori București. Oferta se așteaptă să fie încheiată în trimestrul 4 din 2016, în funcție de condițiile de piață, aprobarea Prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară din România și de confirmarea de către UK Listing Authority a eligibilității Societății pentru admiterea pe lista oficială a UK Financial Conduct Authority”, potrivit FP.