Stiri: Companii

Franciza Grace Couture Cakes

Franciza Grace Couture Cakes a fost lansată la nivel național

31.05.2019

Grace Couture Cakes anunță extinderea business-ului său de retail în sistem de franciză. Brandul creat de Alina Sudriu devine astfel prima franciză națională în domeniul cofetăriei premium, haute- confiserie.

Grace Couture Cakes este primul atelier de cofetărie couture din țara noastră.

Franciza Grace Couture Cakes. Orașele vizate

Orașele vizate de antreprenor pentru dezvoltarea rețelei de cake shops în sistem de franciză sunt:

  • Cluj-Napoca
  • Oradea
  • Timișoara
  • Iași
  • Constanța

Următorul pas în dezvoltarea business-ului este lansarea acestuia la nivel internațional.

Franciza Grace Couture Cakes. Ce spune conducerea companiei?

”Am deschis anul acesta cel de-al treilea cake shop din capitală, iar extinderea rețelei de retail prin găsirea de parteneri locali este un pas pe care îl evaluăm de doi ani și la care am lucrat în ultimele 6 luni alături de o echipă de consultanți, pentru a găsi formula perfectă. Am reușit să creăm un sistem care aduce simplitate operațională partenerilor – un aspect important în acest domeniu.“, a declarat Alina Sudriu, fondator Grace Couture Cakes.

Franciza Grace Couture Cakes. Investiția inițială

Investiția inițială într-un cake shop Grace Couture Cakes pornește de la 55.000 de euro, iar spațiile vizate sunt fie de tip insulă, cu suprafața de 12-15 mp în centre comerciale de top, fie spații stradale, cu suprafața cuprinsă între 30-40 mp, în zone cu trafic pietonal.

“Dorim să ne extindem în marile centre urbane, orașe cu potențial pe termen mediu de minimum două locații Grace Couture Cakes. Proiectul de franciză vizează strict zona de retail, nu și aceea de producător și furnizor pentru evenimente”, completează Alina Sudriu.

Franciza Grace Couture Cakes. Dezvoltarea companiei

Grace Couture Cakes a fost lansat în 2012 ca producător și furnizor de torturi, prăjituri și candy bars pentru nuntă, botez sau alte evenimente private și corporate.

În anul 2016, brandul a făcut primul pas pe piața de retail, prin deschiderea primului Cake Shop, la parterul Băneasa Shopping City, urmat în 2018 de lansarea celui de-al doilea punct de retail în București, de data aceasta stradal, în Piața Dorobanți.

La sfârșitul lunii februarie 2019 Grace Couture Cakes a deschis cel de-al treilea Cake Shop din București, la parterul centrului comercial Promenada Mall, în urma unei investiții de 35.000 EUR, completată de o investiție de 15.000 EUR pentru extinderea spațiului și capacității de producție în laborator. Magazinul de tip insulă are o suprafață de 16 mp și a reușit să depășească previziunile antreprenorului pentru primele luni de operare.

Franciza Grace Couture Cakes. Planuri pentru 2019

Pentru 2019, compania estimează o cifră de afaceri cumulată pentru cele trei locații de retail cuprinsă între 1- 1.1 milioane euro. Veniturile cumulate pentru zona de evenimente și cake shops vor fi de 1,65 -1,75 milioane euro.

Grace Couture Cakes are în prezent 60 de angajați. La acestea se adaugă două laboratoare cu capacitate mare de producție, precum și un sistem de distribuție proprie.

Citește și Plata cu telefonul mobil: Serviciile digitale disponibile în România nu sunt suficiente!