Stiri: Social

Frauda Loteria de Vaccinare

Atenţie la tentativele de fraudă cu privire la Loteria de Vaccinare!

16.11.2021

Fraudă Loteria de Vaccinare. Ministerul Economiei atrage atenția cu privire la tentativele de înșelăciune și de obținere de date cu caracter personal prin intermediul mai multor mijloace care folosesc însemne sau simboluri ale organizatorilor Loteriei de Vaccinare:

  • adrese de e-mail cum ar fi loteriavaccinarii.gov@gmail.com
  • sigla Loteriei Române
  • abrevieri tip „gov.”

Prin intermediul unor mesaje transmise prin e-mail, destinatarii sunt anuntati ca au câștigat la Loteria de Vaccinare și li se solicită, în vederea acordării câștigului, date cu caracter personal și detalii legate de vaccinare.

Informațiile cu privire la Loteria de Vaccinare pot fi obținute exclusiv de pe site-urile oficiale ale:

  • Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) (www.economie.gov.ro)
  • Ministerului Sănătății (www.ms.ro)
  • C.N. „Loteria Română” S.A. (www.loto.ro)

Frauda Loteria de Vaccinare. Regulament

Loteria de Vaccinare se desfășoară în conformitate cu Regulamentul aprobat prin ordinul comun al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului și Ministerului Sănătății.

În regulament nu este prevăzut ca un reprezentant al oricărei dintre cele trei instituții să contacteze câștigătorul pentru prelucrarea datelor sale personale sau pentru ridicarea premiului.

Avertisment

Ministerul Economiei și Loteria Română atrag atenția tuturor cetățenilor să nu dea curs unor astfel de mesaje sau altor tipuri de practici similare. De asemenea, instituţiile le recomandă să se informeze numai din surse oficiale.

Premiile pot fi ridicate de către câștigători de la casieriile Companiei Naționale «Loteria Română» — S.A (CNLR), săptămânal, de marți până vineri, între orele 9:00-14:00. Mai exact:

-premiile în valoare de 10.000 lei pot fi ridicate de la unitățile teritoriale ale CNLR,

-premiile în valoare de 100.000 lei, 300.000 lei, 500.000 lei și 1.000.000 lei – de la aparatul central al CNLR din București (str. Poenaru Bordea nr. 20, Sectorul 4).

Plata premiului se face numai persoanei care a fost desemnată câștigătoare prin tragerea la sorți, în baza unui act de indentitate valid.

Citeşte şi Loteria vaccinării: Cum se fac înscrierile?