Stiri: Companii

Frigoglass mută în Timişoara producţia de la o fabrică din Turcia

18.07.2014

Compania Frigoglass a anunţat că integrează unitatea de producție din Turcia în fabrica de la Timișoara, cea mai importantă din Europa. Ca urmare a acestui proces, fabrica din Silivri, Turcia, își va înceta operațiunile până la sfârșitul acestui an.

Prin consolidarea operațiunilor din Europa, Grupul Frigoglass își va îmbunătăți semnificativ structura costurilor și își va întări competitivitatea pe termen lung. Activitățile comerciale și de serviciicu clienții din Turcia vor continua fără întrerupere pe durata integrării, dar și ulterior.

„Integrarea operațiunilor din Turcia în cadrul fabricii din Romania este un pas important pentru Frigoglass. Va genera economii importante, va îmbunătăți absorbția costurilor în general și va reduce complexitatea operațiunilor noastre din Europa. În plus față de optimizarea competitivității costurilor, această decizie va permite trecerea la următoarea etapă a transformării de tip Lean către excelență operațională și calitate impecabilă. Cu această integrare demonstrăm că suntem gata să facem schimbă rimajore pentru a îmbunătăți  continuuperformanța companiei și pentru a crește valoarea pentru clienți”, a declarat Torsten Tuerling, Chief Executive Officer Frigoglass.

Prin această acțiune compania își ajustează capacitatea de producție la nivelul scăzut al cererii din Europa din ultimii ani. Îmbunătățirile continue ale productivității realizate prin implementarea principiilor de producție de tip Lean în cadrul fabricii din România au generat o capacitate suficientă pentru a prelua activitățile din Turcia și pentru a face față oricăror potențiale cereri viitoare. De asemenea, un lanț de aprovizionare reconfigurat va asigura produse de calitate excepțională și un timp de livrare scurt pentru clienții din Turcia și Europa.

Acest proces de integrare va permite și consolidarea gamei Frigoglass în Europa către o platformă de produse modulare inovatoare, care va acoperi toate cerințele existente. Astfel, va fi redusă complexitatea activităților, se vor eficientizacosturileși se va securiza nivelul excelent de calitate.