Stiri: Companii

Frigoglass sărbătoreşte 20 de ani de activitate în România

01.10.2015

Compania Frigoglass, lider global pe piața de echipamente frigorifice comerciale, împlineşte în acest an 20 de ani de activitate pe piaţa locală. Cu această ocazie, compania a organizat un eveniment special în Timișoara.

Fabrica din Timișoara și-a început activitatea de producție în anul 1995 ca urmare a cererii crescute pentru produse și servicii de calitate din industria de echipamente frigorifice pentru băuturi din Europa.

Unitatea de producţie se află în apropierea orașului Timișoara, iar suprafața acoperită a fost extinsă de la 6.300 metri în 1995, la 24.000 metri, anul acesta, Capacitatea de producție a fostmărită astfel încât să facă faţă cererii tot mai mari.

„Pornind de la o fabrică mică în anul 1995, de-a lungul a 20 de ani, fabrica din Timișoara a devenit un centru global de producție care asigură nevoile de producție ale multor piețe europene. Fiind parte a Grupului Frigoglass, fabrica își menține caracterul local și este printre cei mai importanți angajatori din regiune. Este considerată un etalon al calității și sustenabilității în rândul operațiunilor Frigoglass și va continua să depună eforturi pentru excelența operațională”, a declarat Radu Cotuna, Director al fabricii Frigoglass România.

La ora actuală, fabrica Frigoglass operează cu patru linii de producție, având o capacitate anuală totală de 250.000 de frigorifice. Produsele acoperă, în principal, nevoile clienților din Europa Centrală și de Vest.

Compania mai deține și un centru de cercetare și dezvoltare, un centru de administrare a vânzărilor pentru Europa, precum și un centru de recondiționare vitrine și service.

“Fabrica noastră din România a reușit în decursul a celor 20 de ani de activitate să evolueze într-o fabrică de referință a Grupului. Sunt foarte încântat de progresul continuu al tuturor indicatorilor de performanță. Este fabrica în care am industrializat pentru prima dată gama noastră extrem de inovatoare ICOOL la finele anului 2014. Vom continua să oferim produse și servicii de calitate excepțională într-un mod durabil, cu scopul de a consolida valoarea clientului. Sunt profund recunoscător pentru loialitatea clienților noștri și dedicarea angajaților noștri”, a declarat Nikos Mamoulis, CEO al Frigoglass.