Stiri: Retail

Fructe si legume Lidl

De unde provin fructele și legumele din magazinele Lidl?

21.05.2019

Fructe și legume Lidl. Compania a anunțat că lansează #trecipeproaspăt, o platformă de informare pentru clienți. Aceasta oferă informații despre originea produselor românești din Piața Lidl. Așadar, din data de 20 mai, în orice magazin Lidl, românii pot afla imediat cine sunt furnizorii fructelor și legumelor pe care le cumpără, doar scanând eticheta lădițelor de pe rafturi.

Fructe și legume Lidl. Garanția calității produselor românești

Retailerul și-a propus să susțină pe termen lung furnizorii locali și să dezvolte împreună cu aceștia soluții și oportunități care în final să ofere garanția calității produselor românești. Această măsură face parte din măsurile de responsabilitate socială integrate în strategia de business.

Pentru a informa clienții despre originea produselor autohtone din Piața Lidl, pe 20 mai, retailerul a lansat platforma #trecipeproaspăt.

Fructe și legume Lidl. Certificarea controlului calității

Prin intermediul acesteia, românii pot vedea exact de unde provin fructele și legumele de pe rafturile Lidl, trasabilitatea acestora – certificarea controlului calității, de la plantare până când produsul e pregătit să ajungă pe farfurie, dar și cine sunt furnizorii Lidl de legume și fructe din întreaga țară și ce povești au.

Clienții pot intra pe surprize.lidl.ro/piatalidl pentru a vedea informații despre furnizorii Lidl. De asemenea, pe surprize.lidl.ro/scan, ei pot scana cu telefonul mobil codul QR disponibil pe fiecare lădiță de fructe și legume.

Astfel, ei pot afla informații despre fiecare produs în parte – de exemplu, ce soiuri sunt disponibile la Lidl, ce specificații au legumele și fructele, cum se cultivă acestea și când este sezonul lor sau ce proprietăți speciale are fiecare aliment.

Totodată, pentru a-i cunoaște direct pe furnizorii Lidl, clienții vor găsi pe site-ul dedicat câte un scurt film informativ despre fiecare în parte, în care aceștia vor prezenta produsele pe care le livrează în Piața Lidl, dar vor oferi și câteva detalii despre ceea ce înseamnă să fii furnizorul retailerului.

Fructe și legume Lidl.  Ce spune conducerea retailerului?

„În ceea ce privește fructele și legumele din Piața Lidl, încă de la început le-am promis românilor prospețime, zilnică. Însă, ce mai înseamnă acest cuvânt – proaspăt, în ziua de astăzi? Ne-am propus să răspundem la această întrebare și am lansat #trecipeproaspăt tocmai pentru ca românii să afle direct și rapid originea prospețimii produselor românești din Piața Lidl, dar și ca să facă cunoștință cu furnizorii noștri locali. Știm cât de important este pentru români să vadă exact sursa fructelor și legumelor din magazinele noastre, așadar ne-am asumat acest demers de transparență față de clienții noștri, prin care ei pot verifica rapid și ușor de unde vin fructele ori cine livrează legumele autohtone din Piața Lidl”, a declarat Daniel Ștefănescu, membru în Consiliul de Conducere Lidl România.

Fructe și legume Lidl. Toți furnizorii din Piața Lidl sunt certificați GLOBAL G.A.P.

Din dorința de a le oferi românilor fructe și legume proaspete și sigure, toți furnizorii din Piața Lidl sunt certificați GLOBAL G.A.P. – un standard recunoscut pentru producția globală agricolă, realizată în condiții de siguranță și durabilitate.

Inițiativa a fost începută de retailer încă din 2016, alături de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMVB). Totodată, retailerul a implementat pentru toți furnizorii locali, încă din 2017, Eticheta de Trasabilitate. Este vorba de eticheta poziționată în cel mai accesibil loc pentru ca românii să poată vedea întregul circuit al produselor, de la producător, până în magazin.

Tot de atunci, toate fructele și legumele din Piața Lidl trebuie să respecte standardele de calitate și siguranță alimentară specifice Lidl. Valoarea reziduului de pesticide să fie la o treime din media admisă la nivel european, iar acesta să fie folosit cât mai responsabil.

Fructe și legume Lidl. Proiectul „Cultivat în România, specific românesc”

În plus, Lidl a continuat și anul acesta proiectul „Cultivat în România, specific românesc”, singurul proiect de revitalizare a soiurilor românești de legume. Acesta este un proiect amplu de investiție în agricultura românească, prin care compania contribuie la dezvoltarea sustenabilă a producătorilor români. În cadrul acestui proiect, retailerul dezvoltă diferite acțiuni pentru a sprijini furnizorii locali, precum sesiuni de audit și consultanță.

Astfel, proiectul urmărește inițiativa de a revitaliza soiurile autohtone. În plus, se are în vedere și dezvoltarea de producții agricole sustenabile, precum producția roșiei de Buzău #1600. Aceasta se regăsește în Piața Lidl în sezon, încă de acum doi ani.

Citește și SmartBill devine primul ecosistem software de business din România