Stiri: Social

Fundația Coca-Cola a făcut în 2015 donaţii de aproape 85 milioane de dolari

11.03.2016

Fundația Coca-Cola a donat, în 2015, 84,5 milioane de dolari către aproape 300 de organizații dedicate dezvoltării comunităților. De aceste fonduri beneficiază în mod direct peste 70 de țări și teritorii. Aproximativ 95% din fonduri sunt direcționate către prioritățile de sustenabilitate ale Companiei Coca-Cola, concentrate pe trei direcții cheie. Este vorba de autonomizarea femeilor, protecția resurselor de apă, bunăstarea comunităților.

Anul trecut, Fundația a donat aproximativ 5,5 milioane de dolari pentru sprijinirea inițiativelor care încurajează autonomizarea femeilor, 26,5 milioane de dolari pentru susținerea inițiativelor dedicate protecției mediului și a resurselor de apă, respectiv 48 milioane de dolari pentru sprijinirea programelor pentru consolidarea comunităților care includ inițiative de dezvoltare în domeniul educației, tineretului și HIV/SIDA. Totodată, Fundația a donat 4,3 milioane de dolari pentru alte programe importante dedicate îmbunătățirii vieții comunităților, dezvoltării artelor și culturii, dar și asistenței umanitare.

Fundația Coca-Cola este activă prin granturile oferite și în România. În prezent, sunt în derulare două proiecte majore: unul în domeniul educației – proiectul „Suntem generația în mișcare!”, respectiv în domeniul protecției mediului și al resurselor de apă – proiectul „Împreună pentru Dunăre”.

Pentru derularea celor două proiecte locale, Fundația Coca-Cola ofera un grant de peste 2.000.000 de dolari pentru perioada 2014-2020.