Slide

Stiri: Social

Fundatia Hospice “Casa Sperantei”

Fundaţia Hospice “Casa Speranţei” devine o organizaţie non-profit de utilitate publică

26.04.2022

Fundaţia Hospice “Casa Speranţei”. La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat proiectul de Hotărâre privind recunoaşterea Fundaţiei Hospice “Casa Speranţei” ca fiind de utilitate publică. Conform actului normativ, se recunoaşte Fundaţia Hospice “Casa Speranţei“, ca fiind de utilitate publică.

Despre Fundația Hospice „Casa Speranței”

Fundația Hospice „Casa Speranței” este o organizație non-profit care, începând cu anul 1992, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. Este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

„Viziunea noastră este ca, în România, toți pacienții cu boli incurabile să beneficieze de servicii adecvate de îngrijire paliativă, la momentul potrivit, pentru a trăi cu demnitate fiecare clipă, alături de cei dragi.

Îngrijim cu profesionalism și dăruire copii și adulți care trăiesc cu o boală incurabilă, oferind servicii specializate pentru ei și familiile lor. Dezvoltăm îngrijirea paliativă la nivel naţional și internațional prin informare, educație, consultanță și îmbunătățirea legislației”, conform organizaţiei.

În cei 30 de ani de existenţă, Fundaţia a crescut și a ajuns la tot mai mulţi pacienţi și în tot mai multe locuri din ţară, reușind în 2020 să aibă internaţi în cele două centre ale sale pacienți din 36 de județe ale țării. În acest moment, HOSPICE Casa Speranței are peste 250 de angajați, în cele trei două spitale la Brașov, București și în centrul socio-medical de la Adunaţii Copăceni. Peste 400 de voluntari se implică zilnic în activitatea fundaţiei.

Citeşte şi Sprijin pentru refugiații din Ucraina. BestJobs introduce eticheta „Ukrainian friendly job”