Tabara de vara VIATA la tara cu PEPCO Romania. Fundatia Noi Orizonturi

Fundația Noi Orizonturi organizează tabăra de vară VIAȚA la țară cu PEPCO România

17.07.2019

Fundația Noi Orizonturi. Tabăra de vară VIAȚA la țară cu PEPCO România. Nu mai puțin de 150 de copii, cu vârste între 10-15 ani, participă în cadrul taberei de vară VIAȚA la țară cu PEPCO România. Este vorba de un program care include educația prin aventură ca metodologie de bază.

Fundația Noi Orizonturi. Tabăra de vară VIAȚA la țară cu PEPCO România. Programe de promovare a patrimonului local

Astfel, în perioada 1 – 26 iulie, facilitatorii (profesori, studenți și liceeni) construiesc programe de promovare a patrimoniului local și de implementare a proiectelor de învățare de serviciu în folosul comunității în localitățile Slimnic și Chirpăr din județul Sibiu.

Fundația Noi Orizonturi. Tabăra de vară VIAȚA la țară cu PEPCO România. Activități

Tabăra se bazează pe o metodologie implementată la nivel internațional. Aceasta include activități ce pun accentul pe:

 • lucrul în echipă
 • comunicarea eficientă
 • rapiditatea și gândirea creativă

Fundația Noi Orizonturi. Tabăra de vară VIAȚA la țară cu PEPCO România. Grădina pedagogică de la Slimnic

În cadrul taberei, susținută oficial de PEPCO România, tinerii au amenajat o grădină pedagogică din cadrul școlii din Ruși pentru a le fi de folos generațiilor care vor trece pragul școlii începând cu luna septembrie.

Pentru a crea grădina pedagogică, aceștia au construit un spațiu de activități cu băncuțe pictate și amenajate de ei, au zugrăvit și pictat clădirea din curtea școlii, au amplasat un solar unde ei plantează plante aromatice sau au amplasat două șahuri de grădină pentru jocuri educative.

Fundația Noi Orizonturi. Tabăra de vară VIAȚA la țară cu PEPCO România. Plan de business

Pentru viitor, tinerii au gândit un plan concret de business prin care plantele aromatice din cadrul solarului să fie vândute pentru a dezvolta și îmbunătăți și mai mult comunitatea din jur.

De asemenea, la Chirpăr, tinerii amenajează grădina de la Casa Școlii în scopul organizării mai multor evenimente de tip brunch.

În cadrul taberei, au avut loc și ateliere de creare semne de carte de tip săbiuțe medievale și atelier de împletit brățări. Cei mici au ajutat facilitatorii să construiască picturi pe piele și ii tradiționale sibiene.

Fundația Noi Orizonturi. Tabăra de vară VIAȚA la țară cu PEPCO România. Tradiții

”Viața reală de la țară înseamnă tradiții, meșteșuguri și povești uitate. Acește povești spuse din nou în cadrul taberei readuc în mintea copiilor sentimentul de comunitate, istorie și tradiție, regăsit printr-un treasure hunt al locului. Înțelegerea și valorificarea patrimoniului local înseamnă mai mult decât simple vizite, înseamnă conștientizarea că fac parte dintr-o comunitate care are nevoie de susținerea și implicarea lor și îi ajută pe tineri să înțeleagă rolul lor în comunitate”, au anunțat organizatorii taberei.

Prin joc, copiii dezvoltă competențe practice și descoperă viața la țară din noi perspective. Elevii își dezvoltă pe durata celor două săptămâni competențe precum:

 • meșteșuguri
 • desfășurarea de evenimente artistice pentru turiști
 • comunicarea interpersonală
 • managementul proiectelor
 • rezolvarea problemelor
 • creativitatea
 • atitudine pozitivă față de comunitate și de ei înșiși

„Ca părinte al unui copil participant, care învață, se joacă și clădește prietenii, care ajunge și împărtășește impresii frumoase, care privește în fiecare zi cu nostalgie fotografiile postate, pe o scară de la 1 la 10, eu aș zice că meritați 11 …pentru totala implicare. 10 cu felicitări pentru tot ce oferiți în această tabără!”, afirmă unul dintre părinții care în această perioadă a ales să își înscrie copilul în tabăra de vară.

Programul VIAȚA la Țară cu PEPCO România este organizat de Fundația Noi Orizonturi și PEPCO.

Citește și Fonduri pentru fermieri: 15 milioane de euro pentru refacerea potențialului agricol

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Fundația Noi Orizonturi organizează tabăra de vară VIAȚA la țară cu PEPCO România

 1. Pingback: Olympus investitii 2019 - Anuntul facut de companie | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.