Stiri: Social

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria inițiază trei noi programe sociale

06.05.2016

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria inițiază trei noi programe medicale sociale care se vor desfășura în Policlinica Socială Baba Novac, cu ajutorul unei finanțări din partea C&A România: Programul-pilot pentru Sănătatea femeii, Programul-pilot ”Dentist pentru copiii pacienților sociali din Policlinica Socială Baba Novac” și “Programul de suport psihologic pentru pacientele bolnave de cancer si mamele cu copii bolnavi de cancer”.

În cadrul Programului pentru sănătatea femeii vom susține cu investigații și tratament aproximativ 250 de femei fără venituri și fără asigurări medicale: o parte dintre acestea, persoane care suferă de afecțiuni cronice, în special cardiace, vor beneficia de analize și consultații gratuite.

De asemenea, o componentă importantă a programului dedicat femeilor din Policlinica Socială Baba Novac va oferi și investigații ginecologice: consult ginecologic și senologic, ecografie transvaginală, test Papanicolau, testare secreții, colposcopie și planning familial, acolo unde este cazul.

Programul-pilot ”Dentist pentru copiii pacienților sociali din Policlinica Socială Baba Novac” a pornit dintr-o nevoie reală, observată de-a lungul timpului. Am observat că pacienții noștri sociali, persoane fără venituri și fără asigurări medicale, au copii care nu pot beneficia de tratament stomatologic – la școală sau grădiniță nu au cabinet stomatologic, iar părinții nu își permit să îi ducă la un consult pentru că nu au venituri. Pentru acești copii vom oferi servicii de specialitate și tratamente gratuite.

Proiectul realizat cu C&A România va acoperi nu doar domeniul sănătății, ci și cel educațional – vor beneficia de sprijin și cei 30 de copii înscriși la Centrul educațional din Băneasa, micuți care provin din familii defavorizate din vecinatate.

Activitățile proiectului se vor desfășura în perioada mai 2016 – aprilie 2017 și vor implica o donație de 40.000 de euro din partea C&A.

”În acest an inițiem o mulțime de programe-pilot, care ne provoacă la noi fapte bune: programul stomatologic pentru copiii pacienților sociali, programul pentru sănătatea femeilor, care include consultații și tratamente pentru femei, mame care sunt piloni de rezistență ai familiei. O altă premieră pentru noi este programul de suport psihologic pentru pacientele bolnave de cancer și pentru mamele cu copii bolnavi de cancer – acesta va mobiliza o echipă de oameni inimoși, care vor să ajute victimele cancerului să lupte cu această boală. Suntem emoționați și fericiți pentru aceste proiecte și le mulțumim prietenilor de la C&A pentru că ni s-au alăturat în demersurile noastre de a oferi sănătate, demnitate și educație și sperăm că și alți prieteni ne vor fi alături”, a precizat Dr. Wargha Enayati, Președintele Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.