Stiri: Constructii

Fundaţia Saint-Gobain Initiatives împlineşte 10 ani

14.06.2018

În perioada 11-15 iunie, anul curent, Fundaţia Saint-Gobain Initiatives aniversează primii 10 ani de activitate pentru sprijinirea de acţiuni non-profit în domenii aliniate strategiei Grupului: integrarea tinerilor în mediul profesional; construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinţe sociale pentru scopuri de interes general, cu accent pe eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător.

„În calitate de lider mondial în domeniul habitatului și al materialelor de construcții, Saint-Gobain şi-a asumat misiunea de a asigura confortul și bunăstarea comunităților în care activează. Suntem mândri că pe parcursul acestor 10 ani am putut susţine numeroase proiecte de impact pentru persoanele aflate în condiţii defavorizate, pentru a dezvolta comunităţile locale”, menționează François-Xavier Moser, Delegat General al Grupului Saint-Gobain pentru Polonia, România, Bulgaria şi Turcia.

Activitatea Fundaţiei se bazează pe participarea activă a angajaților Saint-Gobain şi a celor care s-au pensionat, care propun proiecte pentru a veni în sprijinul comunităţilor locale, implementate prin intermediul asociaţiilor non-profit. În cazul în care proiectul este finanţat, angajatul devine tutorele (sponsorul) acestuia.

La nivel mondial, încă de la înființare, din 2008, Fundația a sprijinit 148 de proiecte implementate de 115 organizații non-profit. În ţara noastră în perioada 2008-2018 au fost finanţate 7 proiecte, valoarea totală a sponsorizării ridicându-se la 243.500 euro.

Proiectele din România:

  • Casa Mihail (2013), un model de locuințe pentru persoanele cu dizabilităţi, care să permită incluziunea socială a acestora, sprijinit de Saint-Gobain împreună cu Asociația Habitat for Humanity România.
  • Dezvoltarea comunității locale din Vizurești (2013) prin: reabilitarea şi extinderea dispensarului; renovarea şcolii şi a grădiniţei; construirea unui centru cultural de 70 mp folosit pentru activități extrașcolare.
  • Construirea unui centru comunitar eficient energetic în Buftea, în parteneriat cu Asociaţia Habitat for Humanity România (2016).
  • Renovarea şi dotarea bucătăriei sediului MagiCamp (2016) cu toate echipamentele necesare.
  • Renovarea unui centru de terapie pentru copiii cu autism- „OPEN – Centrul de terapie pentru copiii cu autism”, în parteneriat cu Asociaţia ATCA.
  • Construirea unei case familiale de mici dimensiuni în județul Suceava, în parteneriat cu Hope and Homes for Children România. Locuinţa va deveni noua casă pentru 12 copii anterior instituționalizați.
  • Integrarea a 20 de tineri defavorizați, prin activități economice și sociale, în parteneriat cu Asociaţia Ateliere fără Frontiere.