Fundaţia Vodafone România susţine copiii cu autism

20.07.2017

Printr-o aplicație mobilă integrată, dezvoltată în cadrul proiectului „Connecting for children with autism”, 300 de copii cu autism din București, Ilfov și Suceava vor fi monitorizați în timp real pe durata terapiei și a procesului de recuperare, ceea ce va permite integrarea lor mai ușoară în sistemul educațional.

Planificată să se deruleze pe o perioadă de un an, până în iunie 2018, inițiativa a fost lansată de Asociaţia Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată – ATCA şi Asociaţia New Odyssey și este cofinanțată de Fundaţia Vodafone România, cu aproximativ 320.000 de lei, prin programul Connecting for Good 2017. Bugetul total al proiectului este de aproape 600.000 de lei.

Soluția mobilă va permite conectarea permanentă a membrilor echipei implicate în terapia și recuperarea copiilor, echipă formată din medic, psiholog, asistent social, părinte și educator, cu scopul de a facilita monitorizarea continuă a evoluţiei micilor pacienți. Prin intermediul noului sistem, aceștia vor avea acces în orice moment la date de interes medical, social, terapeutic şi educativ, pentru o imagine de ansamblu asupra stadiului de dezvoltare a copilului. Monitorizarea prin intermediul acestei soluții mobile va permite astfel elaborarea unui plan de intervenţie adaptat exact la nevoile micuților.

În dezvoltarea soluției, care va integra două componente software, vor fi implicați, pe lângă echipa de programatori, patru psihoterapeuţi cu experiență în lucrul cu copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autismului. Cei 300 de copii se află în prezent în grija a opt centre speciale aparținând asociațiilor partenere, ei fiind primii beneficiari ai noii soluții. De asemenea, 70 de psihoterapeuți din aceste centre vor folosi aplicaţia mobilă în procesul de terapie, înlocuind astfel folosirea fişelor de evidenţă pe suport de hârtie şi scurtând timpul alocat întocmirii rapoartelor de progres. După încheierea proiectului, implementarea soluției va fi extinsă la nivelul întregii ţări.

 

 

Citiți și despre: