Stiri: Sanatate

Fundația Vodafone sprijină renovarea secției de Neonatologie a Spitalului din Constanța

20.10.2016

Fundația Vodafone România va sprijini renovarea secției de Neonatologie a Spitalului Județean Constanța, prin dublarea sumei strânse într-o campanie națională de strângere de fonduri care va fi organizată de Asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi. Anunțul a fost făcut de Ravinder Takkar, Președinte și CEO Vodafone România, în cadrul Galei Anuale a Fundației Vodafone România.

Suma necesară pentru renovare este de 1,3 milioane de euro.

Ravinder Takkar a adăugat că Fundația va oferi și o soluție de telemedicină ce va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului și să transmită informații medicale vitale ori să organizeze video-conferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate. Prima astfel de soluție de telemedicină a fost implementată cu ajutorul Fundației Vodafone România la Spitalul Marie Curie din București.

Fundația a finanțat cu 1,4 milioane de euro construirea noii clădiri de patru etaje a spitalului Marie Curie în care sunt îngrijiți copiii nou-născuți, în cadrul unui proiect inițiat de Asociația Inima Copiilor.