Stiri: Social

Fundatia World Vision Romania - Mihaela Nabar

Fundația World Vision România are un nou director executiv

17.01.2019

Fundația World Vision România are un nou director executiv. Mihaela Nabăr a preluat, la începutul acestui an, conducerea Fundaţiei. Având o experienţă de aproape 12 ani în World Vision, Mihaela Nabăr a ocupat mai multe poziţii în cadrul organizaţiei. În ultimii opt ani, ea a fost Director al Departamentului de Achiziții și Management al Granturilor.

Mihaela Nabăr a avut, printre altele, rolul de a dezvolta un model de finanţare sustenabil şi de a crea parteneriate strategice prin care să se ajungă la cât mai mulţi copii care au nevoie de sprijin.

În perioada în care Mihaela Nabăr a ocupat această funcţie, portofoliul de granturi accesat şi implementat de World Vision România a fost de peste 50 de milioane de euro.

Fundația World Vision România. Ce spune Mihaela Nabăr?

“Pornesc pe acest drum cu mult entuziasm, speranţă, dar şi cu foarte multe planuri de inovare, alături de o echipă profesionistă şi responsabilă. Sărăcia în mediul rural este în continuare o problemă foarte mare în România. Pentru că World Vision este cea mai mare organizație neguvernamentală care desfășoară programe în mediul rural, luptăm să aducem nevoile celor mai vulnerabili copii pe agenda publică şi milităm pentru respectarea drepturilor acestora. Pentru că lipsa de educaţie duce la captivitatea în sărăcie, în anii care urmează Fundaţia World Vision România va pune accentul pe două direcţii principale: educaţia şi protecţia copilului, cu o a treia direcţie – dezvoltarea economică – acţionând ca un catalizator pentru primele două”, a declarat Mihaela Nabăr, noul Director Executiv al World Vision România.

Fundația World Vision România. O vastă experiență

Pe lângă activităţile desfăşurate în cadrul Fundației, Mihaela Nabăr deține o experienţă vastă și în mediul academic. Ea a fost profesor colaborator la Facultatea de Studii Europene în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca şi cercetător în cadrul aceleiaşi Universităţi, cât şi în mediul instituţional. De asemenea, aceasta este expert în accesarea fondurilor europene, membru în Comitetul pentru Coordonarea și Managementul Acordului de Parteneriat UE şi membru în Comisia de Monitorizare a Programului Operaţional Capital Uman în cadrul Ministerului pentru Fonduri Europene, este membru în Advisory Board-ul Coaliţiei Române pentru Fonduri Structurale, membru în Grupul de Lucru EU responsabil cu negocierea cadrului financiar pentru Strategia de Dezvoltare a României şi membru fondator al Centrului pentru Studii Politice şi Relaţii Internaţionale, Cluj Napoca.

Fundația World Vision România. Studii

Noul Director Executiv al World Vision are un doctorat în Istoria economiei şi Relaţii economice internaţionale la Universitatea Babeș-Bolyai. În plus, ea este absolventă de:

  • Master la Universitatea Marne-la-Valle, Paris (specializarea ştiinţe politice)
  • Master la Universitatea Babeș-Bolyai (specializarea studii europene comparative)

Citește și Românii, nemulțumiți de job-urile pe care le au. Principalele motive