Stiri: Agricultura

Fungicid Inatreq™ Active

Corteva Agriscience a lansat Inatreq™ Active pe piața europeană

24.03.2020

Fungicid Inatreq™ Active. Corteva Agriscience a anunțat azi că a primit înregistrarea europeană a primului produs din gama de produse Inatreq™ active. Fungicidul Questar™ cu Inatreq™ active, aprobat pentru vânzarea în Franța, este un produs inovator, de origine naturală. Acesta oferă un control curativ și eradicativ pentru toate tulpinile de Septoria, oferind astfel o strategie de combatere pe termen lung pentru fermierii europeni.

Fungicid Inatreq™ Active. Când va fi disponibil produsul?

Produsul va fi disponibil la vânzare în Franța începând cu finalul lui 2020, pentru anul agricol 2021.

Următoarele omologări a produselor pe baza de Inatreq, vor avea loc anul viitor. Acestea vor oferi fermierilor care cultivă cereale noi soluții pentru controlul bolilor în Regatul Unit al Marii Britanii, Danemar. După aceea, vor urma toate piețele europene importante.

“Această soluție inovatoare pentru controlul și combaterea Septoriozei, cea mai păgubitoare boală care afectează cultura de grâu va răspunde cerințelor fermierilor în Romania,” a afirmat Jean Ionescu-Country Leader România și Moldova.

Fungicid Inatreq™ Active. Management durabil

Rezultat al muncii cercetătorilor Corteva Agriscience, acest nou fungicid va răspunde provocărilor unui management durabil. De asemenea, va satisface dorința fermierilor pentru produse inovative care să asigure protecția și siguranța culturilor.

Inatreq prezintă performanțe biologice excepționale. Produsul oferă fermierilor un nou instrument care să ajute la gestionarea bolilor deoarece nu prezintă rezistență încrucișată la fungicidele chimice deja existente pentru combaterea bolilor din culturile de cereale. De asemenea, fermierii vor beneficia și de flexibilitate în aplicarea produsului, precum și de performanțele sale consistente și de spectrul larg de acțiune.

Cea mai nouă soluție

“Inatreq reprezintă cea mai recentă soluție, rezultat al inovațiilor tehnologice dezvoltate de compania noastră,” a spus Susanne Wasson, Președinte Platforma Crop Protection, Corteva Agriscience.“Suntem încântați și vom continua să ne dezvoltăm portofoliul cu produse naturale. Datorită originii naturale a produsului Inatreq, îndeplinim cerințele consumatorilor europeni pentru produse mai durabile”.

Substanța activă Inatreq protejează de asemenea și plantațiile de bananieri de boala numită Black Sigatoka. O serie de țări, printre care Belize, Columbia, Ecuador, Guatemala, Honduras, Coasta de Fildeș și Panama, au omologat fungicidul Kyventiq™ pe baza de Inatreq™ active, pentru utilizarea în culturile de bananieri.

Citește și Ajutor financiar pentru producătorii de usturoi