Stiri: Agricultura

Fungicide Corteva Agriscience

Cele mai bune fungicide pentru combaterea făinării și manei viței de vie

21.02.2020

Fungicide Corteva Agriscience. Odată cu venirea primăverii și reluarea ciclului vegetativ al plantelor apar și riscurile de îmbolnăvire. Diverși agenți patogeni care au iernat sub diferite forme în sol, în mugurii sau scoarța coardelor afectate în anul precedent asteaptă condițiile ideale de temperatură și umiditate pentru a germina și a parazita vița de vie.

Fungicide Corteva Agriscience. Ce este făinarea?

Făinarea este denumirea populară a bolii produse de agentul patogen Uncinula necator. În ultimii ani, acesta și-a făcut simțită prezența din ce în ce mai mult în plantațiile viticole. Acest agent patogen poate ataca tot timpul anului. În cazul în care nu se iau măsuri de combatere eficiente pagubele pot fi substanțiale asupra aparatului foliar, dar mai ales asupra ciorchinilor și boabelor.

Se generează nu numai pierderi de producție dar și o depreciere calitativă a boabelor.

Boabele afectate de făinare sunt predipuse în condiții de umiditate la atacurile mucegaiurilor iar vinul rezultat va fi de o calitate slabă.

Făinarea atacă cu precădere în verile secetoase deoarece conidiile nu au nevoie de apă pentru a germina, iar după infecție evoluția bolii este favorizată de temperatura și umiditatea moderată a aerului.

Fungicide Corteva Agriscience. Recomandări

Compania Corteva Agriscience recomandă pentru combaterea făinării produsul Talendo®. Este vorba de un fungicid pe bază de proquinazid 20%. Acesta se aplică în doza de 225 ml/ ha.

Proquinazid este o substanță activă specializată pe combaterea făinării cu eficiență deosebită datorită acțiunii sale trivalente, de contact, sistemică locală și prin vaporizare.

Fungicide Corteva Agriscience. Cum acționează Talendo@

Talendo® protejează țesuturile adiacente zonelor tratate cât și creșterile noi datorită acțiunii în stare de vapori, oferind un control sigur și de lungă durată împotriva făinării.

Plasmopara viticolă

Cultura de viță de vie poate fi atacată și de alți agenți patogeni precum Plasmopara viticola, mana viței de vie.

Pentru o combatere eficientă a manei viței de vie compania Corteva Agriscience vine în sprijinul fermierilor cu un pachet nou, Zorvec™ Zelavin™ Bria.

Fungicide Corteva Agriscience. Zorvec™ Zelavin™ Bria

Zorvec™ Zelavin™ Bria este o combinație în co-pack de Oxathiapiprolin și Folpet, cu o activitate biologică remarcabilă împotriva patogenilor, cu o excelentă activitate translaminară și sistemică acropetală.

Pachetul tehnologic are efecte multiple asupra ciclului de viață al agentului patogen (acțiune preventivă, curativă, eradicantă și antisporulantă) pentru o eficacitate sporită și de lungă durată.

Zorvec™ Zelavin™ Bria protejează frunzele tratate pe măsură ce cresc și se dezvoltă, inclusiv frunzele nou formate.

Fungicide Corteva Agriscience. Un control excepțional

Experiențele efectuate în diverse țări cu Zorvec™ Zelavin™ Bria au demonstrat un control excepțional la mană, comparativ cu produsele existente în acest moment pe piață.

Pentru evitarea apariției fenomenului de rezistență, Corteva Agriscience a ales Flovine® (Folpet) ca partener de amestec cu Zorvec™ Zelavin™. Acesta se administrează preventiv, în bloc de două aplicări consecutive, efectuate la interval de 10 zile, primul tratament la începutul înfloritului (BBCH 61), urmat de al doilea tratament la sfârșitul înfloritului (BBCH 69).

Fungicide Corteva Agriscience. O rezistență mai mare la spălare

Zorvec™ Zelavin™ Bria este absorbit rapid în interiorul stratului ceros epicuticular al plantei, în mai puțin de o oră de la aplicare, oferind o rezistență mai mare la spălare.

Pentru acest motiv, chiar și în situația în care apar precipitații imediat după aplicarea produsului, nu este necesară repetarea tratamentului.

Doza recomandată este 0,2 l/ha Zorvec™ Zelavin™ + 1,25 kg/ha Flovine®. Pachetul se aplică pe o suprafață de 4 ha.

Citește și Angajatori de TOP se extinde în 2020