Stiri: Agricultura

Fungicidul Univoq

Fungicidul Univoq, aprobat în Marea Britanie

06.04.2021

Fungicidul Univoq. Corteva Agriscience a anunțat că Marea Britanie a aprobat omologarea unui produs pe bază de Inatreq™ active. Este vorba de un nou fungicid care oferă un control curativ și eradicativ excepțional pentru toate tulpinile de Septoria, oferind astfel o strategie de combatere pe termen lung pentru fermieri.

Fungicidul Univoq. Septoria

Produsul reprezintă prima și unica soluție din ultimii 15 ani pentru Septoria, cu formularea brevetată iQ-4 ce permite fungicidului Univoq™ să adere la frunze și să se răspândească în acestea.

Univoq™ va fi disponibil pentru vânzare la timp pentru a fi aplicat în al doilea trimestru în cultura de grâu. Inatreq™ active este deja aprobat pentru utilizare în culturile de cereale în:

  • Franța
  • Belgia
  • Luxemburg
  • Irlanda
  • Grecia

Procesul de înregistrare continuă în toată Europa și în alte zone importante de cultivare a cerealelor.

Fungicidul Univoq. Perfomanțe excelente

Inatreq™ prezintă performanțe biologice excepționale. Prin controlul și combaterea Septoriei, Corteva oferă fermierilor un nou instrument care să ajute la gestionarea eficientă a atacului, deoarece nu prezintă rezistență încrucișată la fungicidele chimice deja existente pentru combaterea bolilor din culturile de cereale. În plus, fermierii vor beneficia de flexibilitate în aplicarea produsului.

Michael Ashworth, Cereal Fungicides Category Marketing Manager, Corteva Agriscience UK, a declarat: „Punctul forte al fungicidului Univoq™ este controlul viguros al Septoriei – cea mai mare amenințare si cea mai păgubitoare boală care afectează fermele din Marea Britanie. Lansarea fungicidului Univoq™ în Marea Britanie este un reper important pentru cultivatorii de cereale, deoarece acest produs răspunde provocărilor unui management durabil și satisface dorința fermierilor pentru produse inovative pentru protecția și siguranța culturilor. Molecula activă din Inatreq™ funcționează diferit față de orice alt fungicid pentru cereale disponibil în Marea Britanie. În ultimul deceniu de dezvoltare, și-a demonstrat capacitatea de a menține culturile verzi pentru mai mult timp, permițând plantelor să-și atingă potențialul de producție.”

William Corrigan, UK & Ireland Country Leader Corteva Agriscience, a declarat: „Corteva Agriscience este recunoscută ca având cel mai inovativ portofoliu de produse din industrie, iar comercializarea fungicidului Univoq™ pe piața din Marea Britanie este una dintre realizările majore ale companiei de-a lungul timpului. Datorită originii naturale a produsului Inatreq™ active, îndeplinim cerințele consumatorilor europeni pentru produse mai durabile. Acest fungicid reprezintă cea mai recentă soluție, rezultat al inovațiilor tehnologice dezvoltate de compania noastră, ajutând fermele să își îndeplinească obiectivele de a fi profitabile și durabile pentru viitor.”

Citeşte şi Programul Vacanţă activă în Bucureşti. Când încep înscrierile?