Future Makers 2018 castigatori

Future Makers 2018. Lista câștigătorilor

19.11.2018

Future Makers 2018 câștigători. Juriul internațional a anunțat câștigătorii premiilor de 20.000 de euro. Biciclete din bambus, probe de ochelari prin realitatea augmentată, plante crescute cu aer, aplicații conversaționale pentru depresie și educație cu ajutorul teatrului și tehnologiei, acestea au fost doar câteva dintre ideile de afaceri alese de juriu din cele 28 de echipe care au prezentat soluția lor în cadrul finalei Future Makers.

Ediția din acest an s-a bucurat de sprijinul Fundației Coca Cola. Compania a fost reprezentată în cadrul evenimentului de Matrona Filippou, Franchise Operations Director în Europa de Sud-Est. Ea, alături de antreprenori de succes, experți în antreprenoriat și reprezentanți de la Oxford și Global Shapers Community, au desemnat câștigătorii competiției de idei de business orientată către viitor.

Future Makers 2018 câștigători. Premii de 20.000 de euro

Din cele 50 de echipe care au primit susținere prin cursuri, mentorat, acces la resurse și, mai ales, apartenența la comunitatea de Future Makers, cele mai bune șase echipe au primit premii de 20.000 de euro și acces la o rețea globală.

 • Future Makers 2018. Echipele care au câștigat premii în valoare de 2.500 euro sunt:
 • Glasskoo este un soluție digitală business-to-business care oferă clienților opțiunea de a proba ochelari online prin realitatea augmentată.
 • Veltra – Craft Bicycle a dezvoltat bicicleta construită din bambus laminat, cu un design minimalist, greutate redusă, materialele sustenabile, dar și confort ridicat datorită proprietăților unice ale bambusului.
 • Future Agro creează grădini fără pământ (acvaponice, hidroponice, aeroponice), oferind astfel posibilitatea oricui să dețină propria mini-fermă.
 • Re-cycled a dezvoltat o mașină de injecție mase plastice ce are rolul de a încuraja populația să recicleze plasticul. Aceasta este un înlocuitor al utilajelor folosite în industria de mase plastice, având un preț mult mai mic, dimensiuni și greutate reduse.
 • I’m Fine este o aplicație mobilă ce are ca scopuri stabilizarea, înțelegerea, monitorizarea și îndreptarea către ajutor profesionist a oamenilor depresivi.

Future Makers 2018 câștigători. Marele premiu

Marele premiu Future Makers, în valoare de 5,000 euro, a fost acordat echipei Aventurile Tzitzi-Poc. Este vorba de o poveste complexă pusă în scenă sub formă de teatru-serial, într-un cadru adaptat, care integrează și tehnologia.

”Suntem extrem de încântate că Tzitzi-Poc a fost aleasă ca fiind câștigătoare dintre atâtea echipe și idei minunate. Asta este o confirmare în plus ca ceea ce facem poate avea impact și ne oferă, pe lângă un boost financiar, un boost de energie și spor de muncă. Este o bucurie să facem parte din comunitatea Future Makers. Ajutorul de până acum ne-a fost de mare folos și vă anunțăm că vom apela în continuare la comunitate pentru îndrumări pe tot parcursul nostru”, a afirmat Mirona Păun, fondatoare Tzitzi-Poc.

Proiectul Auttie a primit cele mai multe voturi din partea publicului. Mai exact, este vorba de 3995 din 18.400 de voturi. Proiectul a câștigat astfel premiul de popularitate în valoare de 2.500 de euro.

Auttie este o aplicație mobilă ce facilitează învățarea și comunicarea copiilor cu autism.

Future Makers 2018 câștigători. Juriul a fost format din:

 • Nicoleta Eftimiu – Country Manager, Coca Cola România
 • Albina Krasnodemska – Community Lead, Global Shapers Community
 • Sorina Câmpean – Networks and Partnerships Manager, University of Oxford
 • Ioan Iacob – CEO, Qualitance
 • Alina Burlacu – Curator, Global Shapers Bucharest Hub
 • Daniel Enescu – International Expansion Director, Daedalus New Media Research
 • Paul Budan – NOD Makerspace
 • Radu Manolescu – Managing Partner, K.M. Trust&Partners

Citește și Cum vrea HORNBACH să încurajeze cumpărăturile online?

 

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Future Makers 2018. Lista câștigătorilor

 1. Pingback: UniCredit Leasing Romania. Cine este noul CEO? | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.