Stiri: Retail

Mauricio Mesa Gomez

Futureal se retrage din proiectul centrului comercial ParkLake

26.11.2018

Grupul Futureal a anunțat un exit în valoare de 19 milioane de euro din proiectul de retail ParkLake. Compania a participat la dezvoltarea ParkLake prin finanțarea Caelum Development, companie care deține 50% din centrul comercial.

Proiectul de retail este dezvoltat de Sonnae Siera și Caelum Development.

Futureal se va concentra pe segmentul rezidențial

Grupul Futureal se va concentra în țara noastră pe dezvoltările rezidențiale, prin divizia Cordia. Aceasta a anunțat recent un program de investiții în valoare de 50 de milioane de euro pentru următorul an de activitate, parte din planul de afaceri pe termen lung pentru piața locală.

Mai exact, compania intenționează să livreze pe piața din București aproximativ 500 de apartamente pe an, destinate segmentelor medium și medium-high.

ParkLake, o investiție de 180 milioane de euro

Centrul comercial ParkLake a fost deschis în septembrie 2016. Investiția s-a ridicat la 180 de milioane de euro. Mall-ul deține o suprafață totală închiriabilă de 70.000 de metri pătrați, cu peste 200 de magazine, inclusiv 23 de restaurante, un cinematograf multiplex și parcare subterană cu până la 2.600 de mașini.

Centrul comercial a fost dezvoltat printr-un parteneriat 50% – 50% între Sonae Sierra și Caelum Development.

Proiectul Parcului20

”Prin intermediul parteneriatului cu Caelum am contribuit la dezvoltarea unui produs care a devenit unul dintre cele mai importante centre comerciale din București. Vedem un potențial semnificativ în piața de real-estate din România, pentru care am gândit un program de investiții pe termen lung. Parcului20 este un proiect-pilot în portofoliul nostru de rezidențial și presupune o investiție de circa 40 de milioane de euro, care urmează să fie derulată pe durata a trei ani”, declară Gábor Futó, fondator al Futureal Group.

Futureal este unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Europa Centrală și de Est. Portofoliul de dezvoltări și active al companiei se ridică la 2,7 miliarde de euro.

De curând, Cordia România a anunțat demararea dezvoltării Parcului20. Este vorba de un ansamblu rezidențial cu 469 de apartamente. Acesta este situat în zona Expoziției din nordul Capitalei.

Prima fază a complexului rezidențial constă în 260 unități, a căror dezvoltare va începe până la sfârșitul acestui an. Termenul de predare este septembrie 2020.

Investițiile în România

„Bugetul pentru investiții al Cordia România pentru următorul an de activitate se ridică la 50 de milioane de euro. Din acesta, o parte va merge spre dezvoltarea ansamblului rezidențial Parcului20, iar o altă parte este destinată altor activități investiționale, printre care și achiziția de noi terenuri. Am achiziționat deja trei terenuri pe care intenționăm să construim 1.300 de apartamente în anii următori. Suntem în discuții avansate pentru alte două terenuri în zona de centru-nord a Bucureștiului. Ritmul de dezvoltare al Cordia România este de a livra 500 de apartamente pe an”, declară Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia România.

Citește și Piaţa de facility management 2018: 3 miliarde de euro