Stiri: Agricultura

Gala Fermierilor din Transilvania 2022

Gala Fermierilor din Transilvania 2022 are loc pe 24 mai

16.05.2022

Gala Fermierilor din Transilvania 2022. PRIAevents, în parteneriat cu USAMV Cluj-Napoca, organizează pe data de 24 mai 2022, ora 09:30, Gala Fermierilor din Transilvania şi Târgul de Oportunităţi de Carieră în Agricultură. Evenimentul va avea loc la USAMV Cluj-Napoca.

În cadrul acestor evenimente se vor aborda subiectele cele mai interesante pentru comunitatea acestora şi vor reuni fermierii din toată România.

Gala Fermierilor din Transilvania 2022. Partenerii evenimentului

Partenerii evenimentului sunt: Garanti BBVA, HEKTAR, AGROSEL, SERE TRANSILVANIA, FERME TRANSILVANIA, MICHELIN, AGROTRANSILVANIA CLUSTER, FABRICA DE CONSULTANȚĂ și SYSCAD SOLUTIONS.

Acest eveniment reprezintă reuniunea anuală a fermierilor din Transilvania a reprezentanţilor domeniilor conexe agriculturii.

Gala Fermierilor din Transilvania reunește comunitatea agricolă din Transilvania (dar și din alte zone pentru că va fi transmisă și live) într-o ceremonie extrem de prestigioasă la USAMV Cluj-Napoca pe 24 mai 2022, ora 9:30 și în direct de la 10:00.

Premii

Premiile care se vor acorda în cadrul galei recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea, calitatea, seriozitatea și schimbul de bune practici. Se apreciază, de asemenea, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerii fermieri, femeile din agricultură.

Pentru câștigători, primirea unui astfel de premiu, mai ales în această perioadă, când activitatea fermierilor este una de importanță crucială, este un moment foarte special.

În premieră, gala va include şi Târgul de Oportunități de Carieră în Agricultură, unde vor participa atât fermieri, companii, specialiști și studenți ai Universitătilor Agricole din România.

„Astfel, vom organiza cel mai important eveniment destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar și dezvoltării fermierilor din Transilvania din acest an. Dezbatem alături de fermieri, autorități și companii conexe și găsim cele mai bune soluții pentru aceste momente, dar descoperim și oportunitățile pe care le pot avea. Punem fermierii în legătură cu finanțatorii și supermarketurile, furnizorii de diverse soluții, de seminţe şi utilaje și găsim soluțiile de colaborare!

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. România acordă o atenție deosebită acestui sector, cel mai important al economiei sale. Prezentarea premiilor este un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura românească”, conform organizatorilor.

Gala Fermierilor din Transilvania 2022. Agendă

09,30 – Înregistrarea participanților şi Welcome Coffee Break

10,00 – Start eveniment

10,05-12,00 – Panel online – Agricultura 2021. Investiții. Proiecte. Colaborări. Green. Povești de succes 12,00- 12,30 – Festivitatea de premiere: Gala Fermierilor din Transilvania. Prezentarea fiecărui premiant și discursuri.

12,30-13,30 – Networking Lunch

Temele abordate:

 • Ce măsuri concrete ia statul pentru companiile din agricultură – procesatori şi producători?
 • Cum putem beneficia de prevederile PAC 2021-2027?
 • Ne concentrăm pe mediu şi pe digitalizare?
 • Cum arată stadiul plății subvențiilor în acest moment?
 • Green deal și agricultura
 • Agricultura de precizie – folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile în procesul de producție agricolă
 • Agricultura bio. Se poate dezvolta și mai mult?
 • Ce provocări și ce oportunități sunt pentru agricultura în această perioadă? Importanța produselor românești în strategia retailerilor.
 • Ce trebuie să știe partenerii locali ai rețelelor comerciale pentru a avea cât mai multe produse prezente la raft?
 • Cum pot avea o colaborare de lungă durată și fructuoasă?
 • Codul de bune practici agricole Cercetarea și importanța acesteia pentru dezvoltarea agriculturii în România
 • Ce spun consultanții şi avocații? Cum pot ajuta prin expertiza lor? Cum sunt finanțate fermele de familie şi fermele mai mari din România?
 • Legea terenurilor agricole 2021. Status
 • Cum se face pregătirea forței de muncă în acest domeniu? Învățământul dual în agricultura în România. Cum se poate crește numărul absolvenților?
 • Rolul asociațiilor și clusterelor agricole
 • Cu ce provocări se confruntă fermierii români în agricultură?
 • De ce au nevoie pentru a-și crește afacerile? Care sunt poveștile lor de succes?
 • Cum au învățat să facă business și cum ne pot împărtăși din experiența lor?
 • Ce sfaturi au pentru cei care se vor să înceapă un business în sectorul agricol?

Pentru mai multe detalii accesați: priaevents.ro/gala-fermierilor-din-transilvania-si-targ-de-oportunitati-in-cariera-in-agricultura

Pentru participarea la eveniment completați: priaevents.ro/inregistrare-pria-gala-fermierilor-din-transilvania-usamv-cluj-napoca/

Citeşte şi Magiunul din prune Topoloveni, recunoscut la nivel internaţional