Gala Forbes 500 şi-a desemnat câştigătorii

26.10.2015

Gala Forbes 500 Business Awards şi-a desemnat câştigătorii. Pe 22 octombrie, peste 250 de oameni de afaceri, antreprenori și manageri, dar și consultanți de top au participat la ediția 2015 a galei Forbes 500.

Gala celebrează spiritul antreprenorial și inițiativa, reunind cele mai creative, mai curajoase și mai întreprinzătoare personalități de business din România.

Cu această ocazie au fost acordate premii speciale celor care și-au pus amprenta asupra mediului de afaceri din ultimul an, dar și diplome de excelență pentru personalitățile care au marcat, prin activitatea lor, mediul de afaceri românesc.

Premiul special pentru „curaj” a fost acordat domnului Ștefan Vuza, unul dintre puținii oameni de afaceri români care continuă să realizeze investiții importante în dezvoltare și unul dintre cei care luptă pentru salvarea combinatului Oltchim, pe care-l vede ca parte integrantă a ”Societății Române de Chimie”.

Premiul special pentru „inovație” a fost acordat domnului Andrei Pitiș, Founder & Chief Technology Officer al Vector Watch, companie care tocmai a lansat ceasul inteligent Vector Watch, unul dintre cele mai cool produse ale creativității românești.

De asemenea, premiul special pentru performanță a fost acordat domnului Neculai Mihai, unul dintre fondatorii Fan Courier, o companie care a demontat mitul potrivit căruia într-o economie dominată de multinaționale, este greu să reușești ca antreprenor român.

Premiul special pentru dinamism a fost acordat domnului Iulian Stanciu, unul dintre cei mai activi antreprenori români în ultimii ani.

Premiul special pentru antreprenoriat social a fost acordat domnului Bogdan Georgescu, creatorul bibliotecii pentru corporatiști Bookster.

În acelaşi timp, premiul special pentru antreprenoriat a fost acordat domnului Dragoș Anastasiu, care a renunțat, în anii 90, la o carieră de medic în Germania pentru a deveni antreprenor în România, iar astăzi deține compania din turism cu cea mai mare cifră de afaceri.

Premiul special antreprenor în serie a fost acordat domnului Radu Georgescu, unul dintre cei mai prolifici antreprenori român, care ne-a obișnuit să nu treacă un an fără ca el să facă vreo tranzacție, atât din perspectiva de antreprenor, cât și de investitor.

Forbes a acordat şi următoarele diplome de excelență:

– domnului Mișu Negrițoiu, pentru transformarea, într-un an și jumătate, a Autorității de Supraveghere Financiară într-o entitate capabilă să piloteze dezvoltarea piețelor supravegheate;

– doamnei Ioana Filipescu, pentru rolul său în dezvoltarea și profesionalizarea pieței de fuziuni și achiziții din România;

– domnului Liviu Tudor, pentru contribuția sa la dezvoltarea pieței imobiliare de calitate;

– domnului Mircea Tudor, pentru succesul său în business-ul bazat pe o invenție proprie;

– domnului Mihai Sofian, pentru activitatea sa de business și pentru contribuția pe care o are pentru crearea unui mediu de afaceri profesionist;

– domnului Gabriel Zbârcea, unul dintre avocații de business care și-a pus cel mai puternic amprenta asupra mediului de afaceri local;

– domnului Corneliu Bodea, pentru contribuția sa la dezvoltarea sectorului energetic din România;

– domnului Horia Manda, pentru rolul pe care l-a jucat, în ultimele două decenii, în supervizarea unor investiții de peste 200 de milioane de euro.

Totodată,  domnul Ion Țiriac a fost desemnat „cel mai puternic om de afaceri român”, iar OMV Petrom SA a fost desemnată “cea mai puternică întreprindere din România”.

 

Citiți și despre: