Stiri: Retail

Gala Premiilor eCommerce 2023.

Gala Premiilor eCommerce 2023: Cine sunt câștigătorii?

03.11.2023

Gala Premiilor eCommerce 2023. Aflată la a XVIII-a ediție anuală, Gala Premiilor eCommerce 2023 s-a desfășurat pe 31 octombrie la Teatrul Național București, acordând cele mai importante premii companiilor care activează în comerțul online românesc.

Premiile au fost decernate pe 3 categorii: în funcție de votul consumatorilor online, în funcție de evaluarea făcută de 30 de specialiști în cadrul programului GPeC Proficiency, precum și în funcție de votul Comunității GPeC formată din principalele companii care activează în domeniu.

Magazinul preferat de clienții online

Potrivit studiului eComm Pulse, eMAG este considerat, și în acest an, magazinul preferat de către consumatorii online din România pe multiple categorii de produse comercializate.

AboutYou, Dr.Max, iabilet.ro, Kaufland și Decathlon au fost premiate în calitate de magazine favorite la categoriile specifice:

● Aplicația de Ticketing Preferată: iabilet.ro
● Farmacia Online Preferată: Dr. Max
● Magazin Online de Articole Sportive Preferat: Decathlon România
● Magazinul Online de Fashion Preferat: AboutYou
● Retailerul Online Preferat: Kaufland

Studiul cantitativ eComm Pulse

Studiul cantitativ eComm Pulse care monitorizează evoluția comerțului online din perspectiva cumpărătorilor români – derulat de 7 ani de iSense Solutions împreună cu GPeC – este reprezentativ la nivel urban cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, utilizatori de internet. Datele au fost culese online din panelul iSense Solutions, în luna septembrie 2023, cu un grad de eroare de +/ – 4,37%, la un nivel de încredere de 95%.

Gala Premiilor eCommerce 2023. Programul GPeC E-Commerce Proficiency

Anul acesta, în programul GPeC E-Commerce Proficiency s-au înscris 55 de magazine online care, timp de 6 luni, au fost auditate conform celor peste 200 de criterii de evaluare și au avut ocazia să își optimizeze website-urile, implementând recomandările Auditorilor GPeC – 27 de specialiști în E-Commerce și Digital Marketing.

La finalul acestui program la categoria Start-up s-a remarcat magazinul bwt.ro – evaluat de auditori cu cel mai mare punctaj la categoria lui – indicând o bună implementare a recomandărilor auditorilor, în timp ce la categoriile Experienced și Professional cele mai mari punctaje au fost obținute de magazinul Zodiacool.ro, respectiv Mezoni – indicând consecvență în acțiuni de dezvoltare continuă.

Pe celelalte categorii de produse în care se încadrează magazinele online incluse în programul GPeC Proficiency câștigători au fost:

● Cel mai bun NPS și GMV al unui seller eMAG Marketplace înscris în programul GPeC Proficiency 2023: Aosom
● Home, Garden & DIY: MEZONI
● Hobby, Timp Liber și Divertisment: Gameology
● Cadouri și Bijuterii: Zodiacool
● Bebeluși, Copii, Jucării și Puericultură: Empria
● IT&C, Electronice & Electrocasnice: Climatico.ro
● Auto & Moto: CauciucuriDirect
● Health & Beauty: Sabon
● Supermarket, Mall, Marketplace: Infinity
● Fashion: Zonia

Sistemul de Feedback Opinii de Încredere TRUSTED.ro

Dintre magazinele online înscrise în Programul GPeC Proficiency 2023 care au implementat Sistemul de Feedback Opinii de Încredere TRUSTED.ro și au primit minimum 100 de opinii de la clienți inregistrate în intervalul 1 octombrie 2022 – 15 septembrie 2023 câștigătorul categoriei Voice of the Customer Award 2023 este Empria.ro.

GPeC Proficiency este un program de Mentorship care încurajează competiția prin dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a magazinelor online și constă într-un proces complex de auditare, consultanță și optimizare a magazinelor în scopul îmbunătățirii UX și a ratei de conversie.

Scopul programului este de a sprijini echipele din spatele magazinelor online să se specializeze în tot ce este actual în E-Commerce și Digital Marketing pentru a stăpâni tehnicile esențiale de creștere a ratei de conversie.

Cea mai bună companie de curierat votată de Comunitatea GPeC

Comunitatea GPeC – formată din cele mai relevante companii din domeniu a votat cei mai buni furnizori de servicii dedicate industriei de comerț electronic:

● Cea mai bună companie de curierat în E-Commerce 2022: FAN Courier
● Servicii de Curierat Cross-Border în E-Commerce 2022: DHL Express Romania

Alături de magazinele online desemnate câștigătoare la Gala Premiilor eCommerce, au fost menționate și apreciate meritele Platformelor E-Commerce și ale Agențiilor de Digital care au lucrat împreună cu cele mai bune magazine online ale anului:

● Platforme și Agenții de Dezvoltare E-Commerce: VTEX, iviteb, Sinaps, Padaviva, Innobyte, Gomag, easySales, Nexus Interactive, Vissio, Pronet Design,
● Agenții de Digital Marketing & SEO: MTH Digital, DWF, five elements, Limitless Agency, Funnel, Canopy, Zitec, Data Revolt, Stiloul Creativ, Kooperativa 2.0.

Citește și Ahold Delhaize anunță achiziționarea rețelei Profi