Slide

Stiri: Logistica

Galeria Țiriac Collection îşi măreşte capacitatea

06.02.2015

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 7 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

Țiriac Collection, singura galerie națională permanentă de mașini de colecție își triplează capacitatea. Astfel, începând din data de 9 februarie, locația va suferi modificări de structură majore pentru a încadra, din luna mai, aproximativ 200 de exponate.

În perioada dedicată lucrărilor tehnice, galeria este închisă publicului.

„Încă de la momentul lansării sale, galeria a primit recenzii atât locale, cât și internaționale, de excepție. Colecția privată de autovehicule aparținând domnului Ion Țiriac repezintă un subiect de atracție și de educație în lumea auto. Prin această extindere intenționăm să aducem mai aproape de public o serie extinsă de modele ce au marcat evoluția industriei auto la nivel mondial. Este o galeria unică în lume pentru a cărei componență îi suntem recunoscători domnului Țiriac”, a declarat Teodor Dorcescu, administrator Țiriac Collection.

Galeria Țiriac Collection găzduiește la ora actuală singura colecție Rolls Royce Phantom I-VI, produsă până în anul 1972, precum și exemplare ce au aparținut anterior unor nume sonore precum Sir Elton John, Sammy Davis Jr. sau Bernie Ecclestone.

Țiriac Collection a fost inaugurată în noiembrie 2013 și reunește în prezent 70 de modele impresionante de vehicule și motociclete, produse începând cu anul 1899.

Vizitatorii pot vizualiza peste 30 de mărci auto și moto renumite, precum Jaguar, Bentley, Jensen, Lancia, Pontiac, Mercedes-Benz, Rolls Royce, Cadillac, Chevrolet, Maserati, Aston Martin, Harley Davidson și Indian Scout.