Stiri: Finante

Garanti Bank și-a majorat capitalul social

28.06.2016

Garanti Bank a anunţat finalizarea procesului de majorare a capitalului social cu suma de 22,3 milioane de euro. Injecția de capital a avut drept scop sprijinirea și finanțarea creșterii organice a băncii pe piața din România.

Banca este în prezent a zecea instituție din sistemul bancar, cu un volum total al activelor de 8,5 miliarde de lei.

„Garanti Bank și-a asumat un angajament pe termen lung pe piața locală, iar obiectivul nostru este să ne continuăm ascensiunea, pentru a putea deservi cât mai bine interesele clienților noștri existenți și potențiali, dar și pentru a contribui la dezvoltarea economiei locale. Majorarea capitalului social este o dovadă a acestui angajament”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Bank România.

Prezentă în România din anul 1998, instituţia financiară a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins prezența națională prin sucursale și canale alternative, ajungând la o rețea extinsă de peste 300 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienții băncii, pentru tranzacții cu sau fără card.

Ȋn luna mai, anul curent, Agenția de Evaluare Financiară Fitch Ratings a confirmat ratingurile Garanti Bank România. Astfel, ratingul pentru datorii pe termen lung al băncii a fost confirmat la ‘BBB-’ (cu perspectivă stabilă), cel pentru datorii pe termen scurt, la ‘F3’, ratingul de suport, la ‘2’, iar ratingul de viabilitate, la ‘b+’. Fitch a accentuat importanța strategică a Garanti Bank pentru banca sa mamă.