Stiri: Finante

Ratingul Garanti Bank.

Garanti Leasing a primit un împrumut de 10 milioane de euro de la BERD

03.10.2017

Garanti Leasing a anunţat că a încheiat un acord de împrumut în valoare de 10 milioane de euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu scopul de a crește accesul la finanțare pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii (IMMM-uri).

Parteneriatul va duce la întărirea competitivităţii din sectorul privat, prin creșterea accesului la finanțare. În plus, Garanti Leasing va continua să își dezvolte activitatea de leasing și își va extinde portofoliul de IMMM-uri.

Cu toate că leasing-ul reprezintă o alternativă atractivă pentru IMMM-urile locale de a-și susține necesitățile de investiții, rămâne totuși o sursă de finanțare mai puțin dezvoltată în România.

“Noi credem în mediul de afaceri local și în potențialul lui de dezvoltare, iar toate demersurile noastre de până acum au fost în sprijinul activității lor, vizând și sprijinind creșterea durabilă. Prin parteneriatul cu BERD reiteram angajamentul nostru față de mediul de afaceri din România și, în special, față de întreprinderile mici și mijlocii”, a declarat Okan Yurtsever, Director General Garanti Leasing.

Acesta este pentru a doua oară când BERD își unește forțele cu Garanti Leasing pentru a susține IMM-urile din ţara noastră. Aşadar, compania a folosit cu succes împrumutul de 10 milioane euro acordat de BERD în august 2016, ce avea drept scop susținerea clienților din comerț, construcții și alte servicii.

“Suntem încântați să intensificăm colaborarea cu Garanti Leasing după succesul din 2016. Această nouă facilitate continuă colaborarea noastră pentru a oferi finanțare întreprinderilor mici și mijlocii din România. IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei românești, iar susținerea lor va contribui la creșterea economică”, a declarant Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România și Bulgaria.