Slide

Stiri: Finante

Garanti România a înregistrat venituri de 39,3 milioane euro în primul trimestru

01.05.2015

Grupul Garanti România a înregistrat venituri nete consolidate de 39,3 milioane euro în primul trimestru al anului 2015, în creștere cu 14,9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Profitul net consolidat al grupului a ajuns la 6,9 milioane euro, în timp ce activele totale s-au ridicat la 2,1 miliarde euro.

Garanti Bank a înregistrat venituri nete de 33,2 milioane euro la finalul lunii martie, o creștere de 17,6% de la an la an, precum și un profit net de 4,9 milioane euro. Instituțiile financiare nebancare ale Grupului au înregistrat, la rândul lor, profit net în primul trimestru: Garanti Credite de Consum – 1,3 milioane euro și Garanti Leasing – 0,6 milioane euro.

În primele trei luni, volumul total de credite al Garanti Bank a ajuns la 1,36 miliarde euro, în creștere cu 19,6% de la an la an. Astfel, comparativ cu primul trimestru al anului trecut, volumul de credite acordate IMM-urilor a crescut cu 12,5%, cel dedicat segmentului corporate cu 8,5%, iar creditarea segmentului de retail a avansat cu 34%.

Totodată, depozitele au înregistrat o creștere în volum de 61% de la an la an, ca urmare a eforturilor susținute ale băncii de a-și mări numărul de clienți și de a deveni bancă de relație principală de afaceri pentru clienții săi.

„Grupul Garanti a început bine anul 2015. Creditarea se intensifică, iar depozitele continuă să crească de la o perioadă la alta. Estimăm că vom continua să creștem sustenabil și în următoarele luni. Vom aborda aceeași strategie privind satisfacerea nevoilor clienților noștri, cu ajutorul serviciilor financiare inovatoare, a rețelei tot mai mari de agenții, a platformei online sigure, a vastei rețele de ATM-uri inteligente, precum și a echipei noastre de profesionisti”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Group România.

Grupul Garanti România este deținut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia.

În primul trimestru al anului, TGB a înregistrat un venit net neconsolidat de 784,77 milioane lire turcești (283,86 milioane euro).