Stiri: Finante

Garanti România a raportat profit net de 75 milioane lei

07.08.2015

Grupul Garanti România a înregistrat profit net de 75 milioane lei, în primul semestru al anului. De asemenea, veniturile nete consolidate ale Grupului s-au ridicat, în primele șase luni, la 287,3 milioane lei, iar activele totale au urcat la 9,76 miliarde lei.

De asemenea, banca a înregistrat profit net de 55 milioane lei la finalul lunii iunie, rezultatele din al doilea trimestru jucând un rol semnificativ în acest sens. Astfel, profitul net al băncii a fost de 33,3 milioane lei în perioada aprilie – iunie, în creștere cu 53,5% față de primul trimestru.

În primele șase luni ale anului, volumul total de credite al Garanti Bank a ajuns la 6,27 miliarde lei, în creștere cu 27,8% de la an la an. Totodată, depozitele au înregistrat o creștere în volum de 43% de la an la an, la 4,53 miliarde lei.

Instituțiile financiare nebancare ale Grupului au înregistrat, la rândul lor, profit net în primul semestru: Garanti Credite de Consum – 14,2 milioane lei și Garanti Leasing – 5,7 milioane lei.

„Prima jumătate a anului a fost de bun augur pentru Grupul Garanti România. Creditarea și volumul depozitelor înregistrează evoluții remarcabile. Al doilea trimestru al anului a jucat un rol important în rezultatele noastre globale și estimăm că restul anului va fi din ce în ce mai dinamic. Vom continua strategia privind satisfacerea nevoilor clienților noștri, cu ajutorul serviciilor financiare inovatoare, a platformei sigure de internet banking, a vastei rețele de ATM-uri inteligente, precum și a echipei noastre de profesioniști”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Group România.