Stiri: Finante

Ratingul Garanti Bank.

Garanti România, profit de 38 milioane lei în primul trimestru din 2019

22.05.2019

Garanti România rezultate 2019. Grupul a înregistrat, pe piața locală, un profit net de 38 milioane lei, în primul trimestru din 2019. Grupul Garanti România cuprinde Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum. De asemenea, grupul a ajuns la un volum total al activelor de 12 miliarde lei.

La nivel individual, în primele trei luni ale acestui an, Garanti Bank a înregistrat un profit net de 31 milioane lei și venituri nete de 99,4 milioane lei. Instituțiile financiare nebancare ale Grupului au înregistrat, la rândul lor, profit net în primul trimestru:

  • Garanti Credite de Consum de 2,2 milioane lei
  • Garanti Leasing de 4,8 milioane lei

Garanti România rezultate 2019. Credite acordate

În primele trei luni, volumul total al creditelor acordate de Garanti Bank a ajuns la 7,25 miliarde lei, în timp ce depozitele au înregistrat un volum total de 7,85 miliarde lei.

Garanti Bank continuă să se poziționeze semnificativ sub media pieței în ceea ce privește nivelul creditelor neperformante și să înregistreze rezultate deosebite în atragerea depozitelor, în special pe segmentele de retail și IMM, cu o creștere anuală considerabilă a depozitelor persoanelor fizice, de 61,7%, și de 40,5%, a celor constituite de IMM-uri.

Garanti România rezultate 2019. Ce spune conducerea băncii?

“Am avut un început de an bun în 2019, în linie cu obiectivele pe care ni le-am propus. Am asistat la o evoluție semnificativă a depozitelor, fapt ce reflectă interesul tot mai mare al clienților pentru produse de economisire competitive. Ne așteptăm ca această tendință să continue și în următoarele luni. Având în vedere contextul pieței, ne-am propus ca anul acesta să ne concentrăm cu preponderență pe menținerea unui portofoliu sănătos și echilibrat și pe maximizarea satisfacției clienților”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO al Grupului Garanti România.

Garanti România rezultate 2019. Turkiye Garanti Bankasi AS

Grupul Garanti România este deținut de către Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În primul trimestru din 2019, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 1,76 miliarde lire turcești (278,71 milioane euro) și active de 423,32 miliarde lire turcești (67,16 miliarde euro), în timp ce contribuția la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite cash și non-cash în valoare de 323,22 miliarde lire turcești (51,28 miliarde euro).

Grupul Garanti România reunește:

  • Garanti Bank
  • Garanti Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA)
  • Garanti Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN SA)

Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piața locală către peste 500.000 de clienți.

Citește și De unde provin fructele și legumele din magazinele Lidl?