Gartner: Schneider Electric – lider în managementul centrelor de date

28.11.2014

Schneider Electric a fost desemnată de către firma Gartner lider în cadrul raportului Magic Quadrant pentru software destinat Managementului Infrastructurii Centrelor de Date (DCIM), datorită suitei StruxureWareTM for Data Centers. Raportul Magic Quadrant al Gartner prezintă, prin intermediul analizelor în profunzime şi rezumatelor vizuale, nivelul de maturitate şi direcţiile de dezvoltare ale pieţelor, precum şi ale principalilor furnizori.

Acesta este primul studiu Magic Quadrant dedicat managementului infrastructurii centrelor de date.

„Decizia Gartner de a publica un raport Magic Quadrant dedicat domeniului DCIM reflectă maturitatea crescândă a acestei piețe, precum și necesitatea cumpărătorilor de a fi informați. Pe măsură ce lumea noastră devine din ce în ce mai digitală, centrele de date reprezintă colacul de salvare pentru serviciile și informațiile de importanță critică, ceea ce mărește nevoia de instrumente DCIM pentru a optimiza durata de funcționare și eficiența acestora”, a declarat Soeren Brogaard Jensen, Vicepreședinte Soluții Software în cadrul Schneider Electric.

Procesul amplu de evaluare  a durat mai mult de opt luni şi a vizat caracteristicile produselor curente, strategia de produs, modelele de stabilire a prețurilor, precum și interviuri ale clienților. În cadrul raportului, Schneider Electric a fost clasată drept cea mai avansată în ceea ce privește Implementarea Ideilor şi Abilitatea de Execuţie a acestora.

Compania crede că această poziție se datorează gamei largi de beneficii pe care le oferă suita StruxureWare for Data Centers, care permite managementul alimentării cu energie electrică, al climatizării, al securității și al consumului de energie din cadrul sistemelor IT, precum și abilitatea de a reduce distanța între managementul mediului IT și cel al clădirilor.

„Desemnarea ca lider în raportul Magic Quadrant al Gartner confirmă angajamentul noastru de a ajuta proprietarii de centre de date să gestioneze aceste provocări tot mai mari și să ia decizii strategice cu privire la consumul de energie, nevoile de business, schimbările tehnologice și optimizarea resurselor pe baza analizelor în timp real”, a mai afirmat Soeren Brogaard Jensen.

Citiți și despre: