Slide

Stiri: Companii

GastroPan, cea mai mare expoziţie de panificaţie, are loc în perioada 19-21 martie

24.02.2015

În perioada 19-21 martie, la Târgu Mureş, va avea loc cea mai mare expoziţie autohtonă de panificaţie, cofetărie şi HoReCa – GastroPan. Aflat la a şaptea ediţie, evenimentul revine cu o gamă extinsă de soluţii şi tehnologii pentru afacerile din domeniu, precum şi cu numeroase programe, concursuri şi demonstraţii pentru toate gusturile.

„Tehnologia, arta şi inovaţia îşi dau întâlnire la Centrul Expo President, unde timp de 3 zile se va desfăşura ediţia a şaptea a expoziţiei GastroPan, eveniment al cărui amploare se reflectă şi în cifre: peste 130 de expozanţi din 24 ţări, 3 săli expoziţionale totalizând peste 7.000 metri pătraţi, zeci de demonstraţii culinare, sute de brutari, cofetari şi bucătari întrecându-se pentru cele mai inovatoare şi originale produse”, au afirmat organizatorii expoziţiei GastroPan.

În cele trei zile ale expoziţiei sunt aşteptaţi peste 20.000 de vizitatori, atât specialişti şi antreprenori din sector, cât şi oameni pasionaţi, dornici de a investi în domeniu.

În prima zi a GastroPan (19 martie) se vor fi organizate 6 concursuri, la secţiunile Panificaţie şi Cofetărie şi vor fi decernate trofeele Pâinea Anului 2015 şi Tortul Anului 2015.

După aceea, vineri, 20 martie, este ziua dedicată concursurilor de gastronomie, atunci putând fi admirate cele mai reuşite platouri culinare şi cele mai impresionante sculpturi în legume şi fructe. Tot în a doua zi a GastroPan va avea loc şi dezbaterea Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie (ASMP), unde vor fi prezentate soluţii inovatoare, cele mai noi provocări din domeniul, precum şi tendințe din piaţai. Ziua se încheie cu tradiţionala Cină Festivă GastroPan, un prilej de socializare pentru producătorii şi furnizorii din domeniu.

În ultima zi a evenimentului (21 martie), vizitatorii vor avea ocazia să admire sutele de produse şi piese artistice de la toate concursurile zilelor anterioare şi vor interacţiona cu susţinătorii demonstraţiilor practice.

Ziua va continua cu un concurs organizat de ROMPAN – „Tineri în industria de morărit şi panificaţie”, cu tematica „Produse dulci din aluat dospit”, competiţie dedicată elevilor cu risc de abandon şcolar.