GastroPan va premia cea mai inovatoare pâine şi cel mai gustos tort

02.03.2015

În cadrul expoziţiei GastroPan, numeroşi brutari şi cofetari vor intra în cursa pentru premierea celei mai inovatoare pâini şi a celui mai gustos tort. Pe lângă trofeele şi premiile puse la bătaie, câştigătorii competiţiilor vor beneficia de o promovare mediatică intensă, iar reţeta Tortului Anului va putea fi preluată de mai mulţi producători din ţară, produsul ajungând astfel la cât mai mulţi consumatori.

Concursurile se vor desfăşura în cadrul celei mai mari expoziţii dedicate sectorului de panificaţie, cofetărie şi HoReCa, GastroPan, ce se va desfăşura în perioada 19-21 martie 2015 la Centrul Expo President din Târgu Mureş.

Dintre cele 8 categorii competiţionale, concursurile care desemnează Tortul şi Pâinea Anului 2015 sunt cele mai importante, atât pentru concurenţi cât şi pentru publicul larg.

„Competiţia pentru desemnarea celui mai bun tort din 2015 îi provoacă pe concurenţi să dezvolte un tort gustos şi inovator folosind ingrediente disponibile pe plan autohton, reinventând reţete consacrate şi adaptându-le la noile tendinţe alimentare. Trofeul Tortul Anului 2015 va fi atribuit concurentului care prezintă cel mai gustos tort obţinut pe baza unei reţete originale, din ingrediente preponderent indigene. Juriul va analiza calitatea blaturilor, gradul de însiropare, compoziţia cremelor, ingredientele folosite, caracterul sănătos al acestora dar şi armonia dintre conţinutul şi decorul tortului”, au afirmat organizatorii GastroPan.

Cofetăria care îşi va câştiga trofeul Tortul Anului 2015 se va bucura de o campanie de promovare în mass media, iar tortul va putea fi produs de orice alt laborator de cofetărie interesat, cu condiţia de a respecta reţeta originală şi de a promova produsul sub denumireade „Tortul Anului 2015 – GastroPan”.

De asemenea, brutarii sunt provocaţi să producă cea mai inovatoare pâine, un sortiment nou, necomercializat încă, dar care să respecte tendinţele actuale din alimentaţia consumatorilor şi totodată să se adapteze specificului local şi gusturilor autohtone. Astfel, reţeta câştigătoare va beneficia de promovare mediatică în toată ţara, astfel brutăria deţinătoare a trofeului câştigând notorietate, iar consumatorii dobândind acces la un nou sortiment de pâine.

„Dincolo de cele mai gustoase torturi şi cea mai inovatoare pâine, la concursurile GastroPan vor mai fi premiate cele mai bune produse de patiserie, cele mai reuşite platouri reci, cele mai impresionante sculpturi culinare şi cele mai bune piese artistice obţinute din aluat de panificaţie, zahăr sau Isomalt”, au mai spus organizatorii expoziţiei.

Pentru detalii şi taloane de acces la eveniment vizitaţi pagina www.gastropan.ro

Citiți și despre: