Telecomunicatii

GBC

GBC, soluții audio-video state-of-the-art

01.12.2021

Cel mai important proiectant și furnizor de soluții audio-video integrate, compania oferă soluții menite să îmbunătățească mediul de lucru și să faciliteze comunicarea organizațională. GBC, companie care oferă soluții design&build menite să îmbunătățească mediul de lucru, să faciliteze comunicarea organizațională și să augmenteze modul în care tehnologiile moderne pot aduce plusvaloare afacerilor, continuă să „facă diferența în AV”. De 20 de ani, compania aduce în România soluții audio-video state-of-the-art la standarde internaționale, 100% personalizate conform nevoilor clienților.

Creată în 2002 pentru a răspunde nevoilor pieței din România de a avea soluții audio-video integrate, compania oferă astăzi soluții design&build menite să îmbunătățească mediul de lucru, să faciliteze comunicarea organizațională și să augmenteze modul în care tehnologiile moderne pot aduce plus-valoare oricărui tip de afacere.

Compania oferă astăzi soluții design&build menite să îmbunătățească mediul de lucru

Sub motto-ul Integrated Solutions, stau 20 de ani de experiență în realizarea de soluții audio-video personalizate, integrate în mod firesc în arhitectura spațiului fiecărui proiect în parte, uneori alături de echipamente deja deținute de către clienți.

„Încă de la început, GBC și-a asumat rolul de furnizor de soluții audio-video profesionale dedicate comunicării, colaborării, informării, educării și instruirii, acoperind domenii dintre cele mai diverse: de la sectorul public, banking, corporate ori educație, până la HoReCa, sănătate, lăcașuri de cult și turism”, ne-a declarat dl. George Boboc, Managing Director GBC EXIM.

IQBoard.ro, brandul nr. 1 în România

Investițiile continue realizate de companie au dus la crearea site-urilor IQBoard.ro în 2010 și proiector24.ro în 2013. În mai puțin de 5 ani de la lansare, IQBoard.ro a devenit brandul nr. 1 în România dedicat soluțiilor interactive pentru educație. Pe lângă table și display-uri interactive profesionale, IQBoard.ro oferă aplicații dedicate în limbile română, engleză, maghiară, bulgară și germană, o varietate de pachete educaționale și de business, precum și accesorii.

Compania este prezentă în IQboard atât cu produse și personalizare în limba locală, dar mai ales prin suport tehnic oferit în România, Republica Moldova, Bulgaria și Ungaria.

În mai puțin de 5 ani de la lansare, IQBoard.ro a devenit brandul nr. 1 în România dedicat soluțiilor interactive pentru educație

Experiențe complete de testare a echipamentelor

„În 2015 ne-am mutat sediul în locația actuală, asigurând astfel dezvoltarea durabilă a companiei, stabilitate și o echipă de profesioniști mai numeroasă. Noul spațiu ne-a permis amenajarea Demo Room, spațiul multifuncțional pe care îl adaptăm permanent pentru a oferi experiențe complete de testare a echipamentelor, sesiuni demo specializate și gratuite pentru cei care împărtășesc viziunea noastră”, afirmă Managing Directorul.

De-a lungul anilor, societatea și-a concentrat eforturile pentru a fi mereu în pas cu tehnologiile nou-apărute și pentru a veni în întâmpinarea clienților. Iar aceste eforturi s-au tradus prin certificări și pregătiri continue ale inginerilor din echipă, atragerea constantă de noi și noi producători, dar și prin extinderea echipelor de vânzări, pre-sales și, bineînțeles, a echipei tehnice.

„Din 2019, GBC este singurul membru certificat PSNI din România, certificare ce garantează calitatea soluțiilor implementate de echipele noastre de ingineri și tehnicieni și abilitatea de a îndeplini promisiunea de standardizare globală. De asemenea, suntem membri certificați AVIXA. GBC continuă dezvoltarea prin extinderea regională atât în SE Europei, cât și în Europa Centrală și de Vest, asigurând uniformitatea și consistența soluțiilor AV implementate pentru marile corporații”, mai precizează reprezentantul companiei.

Anul 2020, deschizător de oportunități

Anul 2020, pe cât de dificil pentru toată lumea, pe atât de provocator și deschizător de noi oportunități a fost pentru GBC. Pentru că stocurile de echipamente și accesorii reprezintă un aspect cheie în îndeplinirea promisiunii de livrare rapidă, societatea s-a orientat spre lărgirea și modernizarea depozitelor GBC, în imediata apropiere a capitalei.

La nivel de proiecte, 2020 a însemnat pentru GBC semnarea celui mai important contract AV din România, beneficiarul fiind o multinațională de renume. Cu o valoare aproximativă de 1 milion USD, proiectul se apropie acum de final.

În 2020, GBC a semnat cel mai important contract AV din România, în valoare de aproximativ 1 milion USD

„În esență, suntem furnizori de timp, eficiență și excelență. GBC s-a remarcat și dovedit a fi un furnizor de soluții de integrare audio-video de succes atât pe plan local, cât și regional. Dovedind că și în România se poate crea performanță în industrii atât de complexe cum este cea audio-video, oportunitățile pentru GBC sunt de a menține și crește ritmul de extindere regională, expansiune pe care o vedem firească în contextul unui portofoliu de clienți globali care apreciază și folosesc zi de zi serviciile GBC”, menționează dl. Boboc.

Portofoliul de soluții audio-video oferite

Gama de soluții cuprinse în portofoliul GBC este extrem de largă, însă GBC este, pe lângă cel mai important proiectant și furnizor de soluții audio-video integrate, și specialist în soluții de infrastructură curenți slabi, fie că vorbim despre date-voce sau sisteme de securitate avansate, soluții de nișă la cheie, incluzând server rooms, mobilier corporate și specializat. O listă completă a soluțiilor oferite și de referințe care au definit piața AV din România se poate regăsi pe site-ul www.gbc.ro.

Pentru că scopul companiei este acela de a oferi soluții complete, GBC pune la dispoziția partenerilor și clienților o multitudine de servicii: de la proiectare și design, integrare și instalare, până la servicii de mentenanță și service, menite să prelungească ciclul de viață al proiectului, oferite 24/7 prin programul de asistență helpdesk.gbc.ro.

„Soluțiile integrate audio-video sunt specialitatea noastră de peste 20 de ani, iar serviciile pe care le oferim clienților noștri completează firesc echipamentele de ultimă generație pe care le folosim pentru a proiecta și executa proiecte pregătite să uimească și să ofere experiențe dintre cele mai deosebite, cu utilizare intuitivă și eficiență maximă”, continuă Managing Directorul.

Cele mai noi soluții introduse pe piață

GBC testează și adaptează permanent soluțiile sale la aplicațiile clienților. În prezent, un trend firesc este conversia către digital. Astfel, deși simplitatea și robustețea soluțiilor audio-video analogice au fost dovedite decenii la rând, conversia către o abordare digitală a infrastructurilor audio-video asigură flexibilitate și expandabilitate de neegalat. Discutăm astăzi de lățimi de bandă largi, de fluxuri enorme de date, de audio-video over IP, fiber și alte tehnologii specifice, inițial, doar domeniului IT.

Putem aminti unul dintre produsele nou lansate de Televic, partenerul GBC, și anume soluția de conferință Confero Meet, pregătită să vină în întâmpinarea modului de lucru hibrid. Intuitiv și ușor de folosit, Confero Meet combină întâlnirile fizice cu cele digitale de la distanță, asigurând fluența ședințelor.

În ziua de azi, atât work from home, cât și modul de lucru hibrid sunt departe de a mai fi doar un trend – reprezintă normalitatea. Iar dacă până în 2020 migrarea spre online și work from home se făcea treptat, cu preponderență în marile corporații, pandemia de Coronavirus a accelerat lucrurile, făcând imperios necesară adaptarea condițiilor de lucru astfel încât utilizatori din orice colț al lumii să poată participa la întâlniri și ședințe ca și cum s-ar afla față în față, în aceeași încăpere.

Atât work from home, cât și modul de lucru hibrid sunt departe de a mai fi doar un trend – acum reprezintă normalitatea

O gamă completă adaptată modului de lucru de acasă

GBC vine astfel în întâmpinarea nevoilor companiilor și angajaților de a avea sisteme eficiente pentru lucrul de acasă, oferind soluții complete – software-uri de videoconferință, camere web, căști și headset-uri, microfoane ori soluții all-in-one, dar și monitoare suplimentare și suporți dedicați care să asigure crearea unui mediu de lucru prietenos și confortabil.

Astfel, clienții GBC pot alege camerele profesionale xTouch, Logitech, Aver sau Huddly, pentru a se bucura de calitate video fără egal și videoconferințe realizate la nivel profesionist, componente audio oferite de Jabra, Audio-Technica sau Epos Audio, care oferă calitate ireproșabilă a sunetului, fidelitate excepțională și se pot instala și folosi extrem de ușor.

Pe lângă echipamentele hardware, produsele software de videoconferință precum Google Meet, Zoom ori Microsoft Teams, GBC pune la dispoziția clienților și mobilier fonic, acesta fiind potrivit atât în companii, pentru crearea de spații de mici dimensiuni izolate fonic pentru intimitate, cât și acasă.

GBC pune la dispoziția clienților și mobilier fonic, acesta fiind potrivit atât în companii, cât și acasă

În plus, GBC a creat Demo Room, un spațiu extrem de flexibil, pregătit să acomodeze întotdeauna cele mai noi produse și tehnologii, venind astfel în sprijinul clienților în demersul de alegere a celei mai potrivite soluții pentru afacerea lor.

„Spațiul este populat deja cu echipamentele pe care le-am considerat noi importante pentru testare și care au fost solicitate în acest sens de-a lungul timpului, dar poate acomoda cu ușurință cea mai mare parte dintre soluțiile din portofoliul nostru. Cu o programare prealabilă, oricine poate trece pragul Demo Room pentru a face cunoștință cu minunata lume AV”, declară reprezentanții GBC..

.

GBC, singurul membru certificat PSNI din România

De-a lungul întregii sale activități, GBC a stabilit legături durabile cu organizații dintre cele mai diverse, însă clienții revin întotdeauna atunci când au nevoie de un upgrade al soluțiilor existente, de integrarea unor noi echipamente ori atunci când dezvoltă noi proiecte. ING Bank și BCR sunt doar două exemple în acest sens.

„Avem în prezent colaborări cu Ministerul Educației și Cercetării în vederea echipării școlilor cu soluții interactive destinate creării de experiențe de învățare digitale, personalizate pentru mediul educațional românesc. O altă componentă importantă a atragerii de noi clienți o reprezintă prezența noastră pe unele dintre cele mai importante platforme de vânzare online: emag.ro și cel.ro”, detaliază dl. Boboc.

În industria audio-video atât de competitivă, educația, formarea și certificările sunt extrem de importante atât pentru succesul individual al inginerilor, cât si pentru cel al unei companii integratoare de soluții audio-video. Ca și licențele profesionale, certificările insuflă clienților încredere, oferind dovezi formalizate ale cunoștințelor și abilităților esențiale pentru domeniul de activitate.

Din 2019, GBC este singurul membru certificat PSNI din România, certificare ce atestă uniformitatea și garantează calitatea soluțiilor implementate și abilitatea de a îndeplini promisiunea de standardizare globală. De asemenea, este membru cu drepturi depline AVIXA, asociație comercială ce reprezintă industria audio-video și de comunicații informaționale profesionale din întreaga lume. Soluțiile state-of-the-art necesită pregătire pe măsură și dobândirea de noi certificări în mod constant.

Soluțiile state-of-the-art necesită pregătire pe măsură și dobândirea de noi certificări în mod constant

„Ne mândrim cu echipa noastră de ingineri multiplu certificați, pregătiți pentru a oferi soluțiile potrivite oricărei afaceri și pentru a personaliza orice configurație de sistem, astfel încât să îndeplinească și chiar să depășească până și cele mai exigente așteptări”, completează George Boboc.

Cele mai interesante proiecte naționale sau internaționale

Unul dintre cele mai importante proiecte de integrare din portofoliul GBC este colaborarea cu o multinațională din domeniul IT software. Costul proiectului este de aproximativ 1 milion USD și constă în integrarea de echipamente audio-video în peste 100 de săli de ședințe, birouri, spații de tip open space, huddle rooms, cafeteria, lobby sau recepție, dispuse într-o clădire de 12 etaje, plus alte două etaje în clădirea conexă.

Banca Comercială a României și-a relocat recent o parte din birourile centrale în clădirea The Bridge, iar GBC a fost ales drept partener de încredere pentru proiectarea și instalarea soluțiilor audio-video pe întreaga suprafață închiriată, 18.000 mp, dispuși pe 5 etaje. Principalele soluții audio video integrate au vizat peste 150 de săli de meeting și videoconferință integrate, săli multifuncționale cu pereți foldabili, auditorium, main boardroom, huddle rooms, cafeterias și coffee points, digital signage integrat on premise.

Soluțiile audio-video proiectate de GBC includ elemente de design inedite precum  rularea de conținut personalizat la pornirea sau interacțiunea cu display-urile Sony Bravia, automatizări bazate pe scenarii de funcționare precum smart startup la  detectarea prezenței umane, dar și integrări de tip BMS precum inițieri automate ale  secvențelor de oprire hardware, echipamente AV, lumini, rolete pentru asigurarea consumului energetic impus.

GBC a fost aleasă drept partener în proiecte importante desfășurate cu Banca Comercială a României, Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Galați și Alstom Transport România

În continuarea proiectului din clădirea The Bridge 1, Banca Comercială Română a menținut colaborarea cu GBC și pentru spațiile de birouri din Business Garden Bucharest, unde banca este cel mai mare chiriaș. Astfel, au fost echipate audio-video mai mult de 100 săli de meeting, spații publice, cafeterii și săli de board.

Soluția personalizată proiectată și implementată de GBC în cadrul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Galați a venit să îmbunătățească procesul de monitorizare a întregii rețele de distribuție electrică aflată în subordinea Sucursalei prin înlocuirea sistemului VideoWall existent cu unul de ultimă generație, bazat pe tehnologia micro LED. Soluția proiectată și implementată este prima în Europa de Est la acest nivel tehnologic pentru aplicații de dispecerizare și monitorizare. Caracterizat prin uniformitate, fiabilitate, unghi larg de vizualizare, spectru larg de culoare și cel mai compact design existent pe piață, Sony CLED este cel mai avansat produs în zona tehnologiilor micro LED cu aplicabilitate 24/7.

Alstom Transport România s-a ocupat de centralizarea electronică a Magistralei 5 a rețelei de metrou bucureștean, realizând astfel cel mai modern sistem de control și management al traficului din România.

„Pentru acest proiect, Alstom a ales compania noastră drept partener pentru furnizarea soluției de video wall și control inclus. Astfel, ne-am ocupat de proiectarea, design-ul și implementarea soluției de video wall ce este acum folosită pentru dispecerizarea magistralei M5 și urmărirea trenurilor ori a diferitelor defecțiuni de linie ce pot apărea”, conform reprezentantului GBC.

Respect pentru echipă și societate

Echipa GBC este formată în prezent din peste 50 de colegi – ingineri, specialiști, oameni de vânzări și tehnicieni, fiecare având rezultate excepționale în domeniile în care activează. Însă GBC se află în permanență în căutare de colegi noi, având posturi disponibile deschise pe site-ul gbc.ro si, chiar dacă nu există un post definit, posibilul candidat fiind încurajat să trimită CV-ul prin intermediul formularului de pe site și cu siguranță își va găsi loc în familia GBC.

Dincolo de dorința GBC de a oferi tuturor clienților soluții audio-video de ultimă generație, stă respectul pentru mediul înconjurător a întregii echipe și dorința de a oferi generațiilor următoare o planetă curată. De aceea, societatea se asigură că toate deșeurile de echipamente electrice și electronice sunt colectate corespunzător pentru a fi reciclate. Astfel, compania este înregistrată în Registrul producătorilor de echipamente electrice și electronice cu numărul RO – EEE – 1375 – 2021 – 06 – 15.

Interesul GBC merge și înspre educație și proiecte educaționale. Astfel, prin intermediul soluțiilor interactive IQBoard, GBC se poziționează ca susținător al educației copiilor din România.

Prin intermediul soluțiilor interactive IQBoard, GBC se poziționează ca susținător al educației copiilor din România

IQboard.ro a luat naștere din dorința de a integra educația interactivă în învățământul românesc, prin susținerea acestuia cu dispozitive educaționale de ultimă-generație. Toate soluțiile IQboard sunt concepute să se adapteze cerințelor și nevoilor cadrelor didactice și elevilor din România.

La începutul anului, societatea a sponsorizat emisiunea Teleșcoala din grila TVR cu un display interactiv Prowise însoțit de suport mobil ajustabil, pentru ca profesorii implicați în proiect să poată desfășura cu ușurință orele de predare online.

„Ne-am alăturat astfel misiunii Televiziunii Române, oferind elevilor posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ și de a aprofunda materiile pentru examene, prin intermediul unei emisiuni de televiziune, prezentată sub forma unor lecții, de luni până vineri, la TVR 2. „Teleşcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării”, mai spune dl. George Boboc.

GBC își continuă trendul ascendent și în 2021

GBC, liderul industriei AV în România, își continuă trendul ascendent și în 2021, raportând an de an o creștere sănătoasă și naturală a cifrei de afaceri, dar și un profit pe măsură. Astfel, societatea închide luna septembrie a anului curent cu o cifră de afaceri consolidată egală cu cea a anului 2020.

„În contexul pandemic, performanțele GBC arată sustenabilitatea unei afaceri solide, bine organizate și adaptabilă la schimbările industriei. Toate acestea sunt însoțite de o politică financiară riguroasă și la nivel de excelență. GBC este cotată din punctul de vedere al sănătății financiare cu un rating B/B+ de către cele mai mari companii de audio de pe glob”, concluzionează dl. George Boboc, Managing Director GBC EXIM.