Stiri: Social

GDF SUEZ a renovat casele SOS Satele Copiilor România

30.09.2015

La ora actuală, 80 de copii rămași fără îngrijirea părinților au un cămin mai primitor în care să se bucure de copilărie. Cele 12 case din cadrul SOS Satele Copiilor România în care locuiesc împreună cu mamele sociale au fost renovate și eficientizate energetic, prin programul „Totul începe acasă!”.

Astfel, pe parcursul celor doi ani de proiect, s-a realizat izolarea termică a caselor și a mansardelor, s-au înlocuit acoperișurile, ușile și ferestrele și s-au schimbat centralele termice.

GDF SUEZ Energy România, care de curând şi-a schimbat numele în ENGIE, și Fundația GDF SUEZ au investit 350.000 de euro și au implicat peste 100 de angajați în lucrările de reabilitare.

„Ne-am bucurat să putem susține acest proiect social în parteneriat cu SOS Satele Copiilor și Habitat for Humanity, eficiența energetică reprezentând o preocupare prioritară pentru compania noastră. Proiectul se înscrie în axele noastre de responsabilitate socială de a susține, pe de o parte, categoriile vulnerabile și pe de altă parte de a încuraja măsurile de eficiență energetică în rândul consumatorilor de gaze naturale. În plus, sunt mândru și de mobilizarea colegilor noștri care au răspuns de fiecare dată cu entuziasm la apelurile la voluntariat și s-au implicat direct în reușita programului”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.

Pentru lucrările de reabilitare au participat 400 de voluntari din 15 țări (Statele Unite, Elveția, Irlanda de Nord, Italia, Emiratele Arabe Unite etc) prin rețeaua internațională Habitat for Humanity, care au muncit peste 20.000 de ore.

„Pentru organizația noastră, acest proiect a însemnat enorm. Pe de o parte, calitatea vieții copiilor pe care-i ocrotim și a mamelor SOS care locuiesc împreună cu ei în casele reabilitate a crescut considerabil. Pe de altă parte, costurile utilităților au scăzut, ca urmare a acțiunilor de eficientizare energetică. Fiind vorba despre 12 case, eforturile de întreținere erau imense. Apreciem și mulțumim tuturor celor care au muncit de-a lungul acestor doi ani de lucrări. Mulțumim GDF SUEZ Energy România, Fundației GDF SUEZ și Habitat for Humanity România pentru implicarea în viața acestor copii. Acțiunile lor vor avea efecte pe termen lung, iar acest aspect este de neprețuit pentru noi toți de la SOS”, a adăugat Diana Podaru, Director Sucursală, SOS Satul Copiilor București.

Costul total al proiectului s-a ridicat la 450,000 de euro.