Stiri: Energie

GDF SUEZ se rebranduieşte. Cum se va numi compania?

22.09.2015

GDF SUEZ îşi schimbă numele în ENGIE, aceasta urmând să fie marca sa comercială și în România. Modificare face parte din  procesului internațional de rebranding anunțat în aprilie 2015. Schimbarea este realizată într-un context în care domeniul energiei este marcat de schimbări profunde, iar tranziția energetică devine o prioritate la scară mondială care presupune reducerea consumului energetic prin implementarea unor măsuri de eficiență energetică, digitalizarea informației și dezvoltarea energiilor nepoluante.

„ENGIE își fixează drept ambiție aceea de a fi un promotor și un lider al acestei tranziții energetice. Numele ENGIE a fost ales pentru sonoritatea sa, fiind contragerea cuvântului ‘energie”, precizează compania.

În ţara noastră, procesul de rebranding va avea două etape. Prima etapă presupune adoptarea brandului ENGIE pentru produsele și serviciile comercializate. Denumirea socială a companiei va ramâne însă neschimbată până la o dată care va fi anunțată în curând. În a doua etapă, procesul va fi declinat pentru toate filialele deținute de către GDF SUEZ Energy România, respectiv Distrigaz Sud Rețele, Distrigaz Confort, Brăila Winds și Alizeu Eolian.

ENGIE are, la ora actuală,152.900 de angajați la nivel mondial și o cifră de afaceri de 74,7 miliarde de euro.

ENGIE este prezent în ţara noastră în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate și servicii energetice.