Gebrüder Weiss a finalizat noul terminal logistic din Sibiu

25.06.2018

Lucrările de extindere a punctului de lucru Gebrüder Weiss România de la Sibiu s-au încheiat în iunie anul acesta. Pe o suprafaţă de 4.500 de metri pătraţi a fost ridicat un nou terminal logistic, inclusiv un centru de cross-docking. Extinderea punctului de lucru devenise necesară ca urmare a cererii crescute pentru servicii de logistică în regiune.

„Mulţumită extinderii putem veni şi mai bine în întâmpinarea solicitărilor clienţilor şi volumului crescut de comenzi”, spune Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss România.
În anul 2017, Gebrüder Weiss România a derulat 605.442 de expediţii având o greutate totală de 1,2 milioane tone, ceea ce corespunde unei creşteri de 11% faţă de anul precedent.

Înfiinţată în anul 1994 ca birou de expediţii cu patru angajaţi, Gebrüder Weiss România s-a afirmat de-a lungul anilor pe piaţa locală ca una dintre companiile de vârf de logistică full-service. Astăzi compania numără peste 600 de angajaţi, 11 puncte de lucru şi operează pe o suprafaţă logistică de circa 50.000 metri pătraţi. „Pe lângă priceperea de care a dat dovadă echipa din România în dezvoltarea organizaţiei naţionale şi în conceperea soluţiilor personalizate pentru clienţi specifice branşei, deschiderea României către Europa Centrală a favorizat şi ea creşterea companiei”, explică evoluţia favorabilă Thomas Moser, Director regional pentru Europa de Sud-Est/CIS la Gebrüder Weiss. În special transporturile rutiere către Germania, Austria, Franţa, Bulgaria şi Ungaria reprezintă azi o parte semnificativă a afacerii.

Şi divizia Air & Sea a cunoscut o evoluţie accentuat pozitivă: Din anul 2014, volumul de expediţii aeriene şi maritime a crescut anual cu peste 25%. În 2017, transportul de containere TEU a înregistrat o creştere de 50% faţă de anul precedent. În acest context, Gebrüder Weiss a extins structura Air & Sea a întregii organizaţii naţionale şi a mărit în continuare personalul. Pornind din România, Gebrüder Weiss le deschide clienţilor accesul către cele mai importante destinaţii ale lumii.

Astfel, de patru ori pe săptămână compania realizează transport containerizat în regim de grupaj (LCL) între China/Hong Kong şi Portul Constanţa de la Marea Neagră. Din Constanţa, prin intermediul Canalului Main-Dunăre este asigurată legătura către cele mai importante oraşe-port din Europa Centrală, Marea Nordului şi destinaţii de peste ocean. În domeniul transportului maritim, Gebrüder Weiss se situează deja pe locul al treilea în clasamentul furnizorilor de servicii logistice de pe piaţa locală.

Compania reprezintă un partener de importanţă strategică şi pentru înfloritoarea industrie auto de pe piaţa din România. În anul 2017, echipa GW România a organizat 57.000 de expediţii auto, reprezentând o greutate totală de 125.800 de tone. Doar punctul de lucru din Arad are 100 de angajaţi care se ocupă de derularea serviciilor de logistică auto de mare complexitate. La punctul de lucru din Cluj, care ocupă o suprafaţă logistică de peste 2.500 de metri pătraţi, a fost perfectată de curând extinderea colaborării cu un mare grup tehnologic, cu accent pe industria auto.

 

 

Citiți și despre: