Stiri: Logistica

Gebruder Weiss rezultate financiare 2018

Rezultate financiare bune pentru Gebrüder Weiss, în 2018

15.03.2019

Gebrüder Weiss a raportat, pentru 2018, o cifră de afaceri netă provizorie de 1,67 miliarde de euro. Acest rezultat vine în contextul unei situații economice favorabile. Afacerile companiei au avansat cu 8,3%, față de anul precedent (1,55 miliarde de euro).

„Suntem foarte mulțumiți de evoluţia activităţii comerciale. A fost un an bun. În ciuda ratei ridicate de utilizare a capacității în toate sistemele, am reușit să menținem calitatea serviciilor. Angajamentele față de clienții noștri se bucură de prioritate maximă”, afirmă Wolfram Senger-Weiss, CEO al Gebrüder Weiss.

Gebrüder Weiss rezultate financiare 2018. Investiții

Pe lângă segmentul de digitalizare, Gebrüder Weiss continuă să mizeze pe investiţii în infrastructura fizică. Anul trecut, compania a investit, în acest sens, aproximativ, 50 de milioane de euro.

În plus, ponderea capitalului propriu a fost menținută în acest sens la un nivel stabil de 58%, ceea ce garantează un nivel ridicat de independență față de instituţiile de credit.

Gebrüder Weiss rezultate financiare 2018. Schimbare de management

Anul trecut Gebrüder Weiss a realizat o schimbare de generații la diferite niveluri de management – de la conducerea companiei, continuând cu conducerea regională şi până la conducerea de sucursală. Dezvoltarea sistematică a personalului cu funcții de conducere a permis ca toate pozițiile noi să fie ocupate cu personal intern.

„Aceasta reprezintă o dovadă clară a forţei organizaționale și culturale. Mizăm în acest mod pe continuitate, dar, prin intermediul echipei, suntem bine pregătiți şi pentru provocările viitorului digital”, afirmă Wolfram Senger-Weiss.

 

Gebrüder Weiss rezultate financiare 2018. Transportul terestru

Funcția de pilon de susţinere a revenit în anul 2018 din nou departamentului de transporturi rutiere. Astfel, într-un mediu marcat de o concurenţă intensă, creșterea organică a fost de 7,5%.

Pe de altă parte, în timp ce situaţia economică favorabilă a continuat să asigure un volum ridicat al cererii, a fost necesară depăşirea provocărilor asociate acestei situaţii, legate de lipsa șoferilor, lipsa spațiului suficient de încărcare a mărfurilor și fluctuațiile intense cu privire la cantităţile de expediere.

„Prin intermediul know-how-ului, al conştientizării semnificaţiei privind calitatea şi preţul, precum şi prin implicarea extraordinară a angajaţilor, am reuşit să facem faţă exigenţelor în mod corespunzător”, a concluzionat Wolfram Senger-Weiss. Instrumentele de digitalizare ajută la o planificare mai bună, la optimizarea proceselor și oferă noi oportunități de comunicare.

Gebrüder Weiss rezultate financiare 2018. Transportul aerian și maritim

În sectorul transportului aerian și maritim, Gebrüder Weiss a avut o creștere a cifrei de afaceri de aproximativ 12%.

Astfel, la un an după reorientarea rețelei la nivel mondial, compania a continuat să investească în dezvoltarea locațiilor sale din Asia, SUA și Germania, precum și în extinderea rutei de transport transpacifice între America de Nord și Asia.

Gebrüder Weiss rezultate financiare 2018. Activitatea de livrare la domiciliu

Domeniul de expediții Home Delivery (B2C) a înregistrat o evoluţie extrem de favorabilă în ce privește cantitatea. Avansul a fost favorizat de dezvoltarea comerţului online.

Nu mai puțin de 900.000 de expedieri de produse electronice, articole de uz casnic şi mobilier au fost predate clienţilor.

Citește și Salarii mai mici pentru români, în ianuarie 2019!