GEFCO câștigă un contract de 8 miliarde euro

03.11.2016

Grupurile PSA și GEFCO au semnat un acord de exclusivitate de 8 miliarde de euro, prin intermediul căruia GEFCO va gestiona și îmbunătăți întregul lanț global de aprovizionare al producătorului auto. Acordul, care reafirmă faptul că GEFCO, este furnizorul principal al grupului PSA în Europa și numărul doi la nivel mondial, va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2017 pentru o perioadă de cinci ani.

În conformitate cu obiectivele de creștere prevăzute în planul Push to Pass, grupul PSA va putea în continuare să își îmbunătățească performanța operativă prin intermediul acestui acord, aspect ce reprezintă pentru echipele GEFCO un nou semn de încredere și o nouă confirmare a fiabilității serviciilor oferite.

Sub acest acord, GEFCO va planifica și aplica soluții globale de transport și logistică pentru cele trei companii ale grupului PSA, Peugeot, Citroën și DS. GEFCO va gestiona și îmbunătăți întregul lanț de aprovizionare, de la aprovizionare de componente pentru producție și pentru fabricile de asamblare până la distribuția de autovehicule finite. În plus față de aceste servicii de logistică interne și internaționale, GEFCO va fi responsabil pentru distribuirea pieselor de schimb.

Parteneriatul strategic reprezintă o confirmare a experienței GEFCO în planificarea și îmbunătățirea lanțurilor complexe de aprovizionare. Ca furnizor de 4PL, GEFCO va fi unicul partener al grupului PSA în crearea de procese multi-modale îmbunătățite, care includ transportul feroviar, rutier, maritim, aerian și pe apele interioare, cu scopul de a crea soluții „end-to-end”. De asemenea, se va ocupa și de coordonarea furnizorilor aleși în urma cererilor publice de oferte pentru a face parte din lanțul de aprovizionare. O parte centrală a rolului integrat al grupului va fi reprezentată de aplicarea cunoștințelor avansate în domeniul ingineriei logistice, îmbinată cu utilizarea de sisteme IT și de gestionare de date de înaltă performanță, în scopul de a oferi o monitorizare în timp real și de a asigura o interacțiune perfectă între lanțurile de aprovizionare, depozitare și distribuție.

Acordul acoperă toate țările (aprox. 50) unde grupul PSA operează la momentul actual atât în ce privește producția, cât și distribuția. Implementarea acestuia va spori puterea de cumpărare și acumulare a grupului GEFCO înspre beneficiul tuturor clienților.

„Acordul va reprezenta un puternic mecanism de antrenare a performanței operaționale îmbunătățite la nivelul întregului grup PSA. Avem toată încrederea în abilitatea GEFCO de a ne fi partener în această perioadă în care trecem printr-o transformare plină de provocări, în încercarea de a descoperi noi oportunități și de a ne dezvolta internațional,” a declarat Yannick Bézard, vice-președinte executiv, Achiziții, Groupe PSA.

De asemenea, grupul PSA colaborează cu specialistul în logistică, GEFCO, pentru a dezvolta lanțul de aprovizionare și soluțiile de producție pentru proiecte viitoare, pe care le va desfășura fie în colaborare cu parteneri externi, fie independent.

„GEFCO este onorat să fi fost ales de către grupul PSA ca partener strategic de încredere. Toate echipele GEFCO sunt implicate activ în a răspunde nevoilor clienților noștri în virtutea eficienței”, a afirmat Luc Nadal, președintele consiliului de administrație al GEFCO.

 

 

Citiți și despre:

  • Schaeffler România, premiată Peugeot CitroenSchaeffler România, premiată Peugeot Citroen Schaeffler România a primit distincția ”Best Practices Recognition”. Compania are, așadar, parte de recunoaștere pentru cele mai bune practici din partea Peugeot Citroen. Prin urmare, 2019 aduce o nouă […]
  • Garrett aniversează 20 de ani de prezență în RomâniaGarrett aniversează 20 de ani de prezență în România Fabrica turbosuflante Garrett București. Compania Garrett sărbătoreşte 20 de ani de producţie în cadrul fabricii sale de turbosuflante din Bucureşti. Garrett este un furnizor de tehnologie de vârf care […]
  • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
  • Investiție de 2 milion de euro, în fabrica Fornetti din RomâniaInvestiție de 2 milion de euro, în fabrica Fornetti din România Grupul Fornetti a finalizat programul de dezvoltare în valoare de 2 milioane de euro, demarat acum şase luni, care a avut ca scop creşterea capacităţii de producţie a fabricii sale din România, respectiv […]
  • Lanțul de cafenele 5 to go, decizie importantăLanțul de cafenele 5 to go, decizie importantă 5 to go cafenele. Lanțul de cafenele 5 to go a anunțat că continuă planurile de dezvoltare și își oferă ajutorul pentru antreprenorii afectați de situația actuală. Raportând o creștere a cifrei de afaceri de […]