Constructii

General Construct, model românesc de seriozitate germană

01.05.2017

În 2016, General Construct a inaugurat o nouă companie în Germania –  N&S Bau GmbH. Înființată în anul 1994, având ca obiect de activitate prestări de servicii în domeniul construcțiilor, General Construct executa, în parteneriat cu compania Muha, activitatea de preparare betoane, transport tehnologic și execuție prefabricate.

Începând cu anul 1997, odată cu separarea activității, societatea și-a diversificat portofoliul, adăugând servicii precum activitățile de transport agregate, terasamente, preparare și transport betoane, execuție prefabricate, instalații termice, electrice, de gaze, sanitare, instalații de ridicat, curenți slabi și lucrări speciale cum ar fi termo și hidroizolații, decupări betoane cu scule diamantate și confecții metalice. Ca o consecință firească, un an mai târziu au apărut și primele contracte la care General Construct era antreprenorul general.

În prezent, General Construct este o companie de construcții, structurată pe activități de construcții și instalații în construcții, o companie al cărei succes se datorează unei echipe profesioniste .

„Am construit și am dezvoltat această companie cu sprijinul fiecărui colaborator care s-a alăturat misiunii General Construct. De-a lungul celor 20 de ani, am format familia General Construct. Am încercat să respectăm principiile de încredere, de investiții reciproce și al avantajului reciproc, am încercat să luăm împreună decizii și am acordat fiecărui colaborator libertatea deplină de a-și exprima punctul de vedere. Împreună am sărbătorit succesul și împreună am învățat din eșecuri”, declară Viorel Nuțu, directorul general al General Construct.

Istorie și evoluție

După debutul independent pe piața construcțiilor din anul 2000, General Construct a întâmpinat o perioadă dificilă ca urmare a unui portofoliu redus de proiecte, dar și a unei piețe aflate în declin. Această situație a durat până în anul 2004, când, datorită sacrificiilor și lipsei compromisurilor în ceea ce privește retribuția, comportamentul respectos, calitatea lucrărilor și respectarea clauzelor contractuale, General Construct a evoluat și și-a consolidat imaginea, devenind un jucător important în domeniu.

„Cu un portofoliu inițial de doar două lucrări rămase din parteneriatul precedent, în condițiile unei piețe a construcțiilor în declin, cu modificări legislative în domeniu care au alterat serios filozofia execuției avută în vedere la ofertare, dar cu un colectiv decis să nu dea greș, am început un drum greu. Însă, cu pași mici, dar siguri, am reușit să ne detașăm din plutonul puzderiei de firme de construcții, unele mult mai solide decât noi. Fiecare licitație și fiecare lucrare nouă a reprezentat o provocare pentru că a presupus investiții în dotare, în personal, sacrificii din partea tuturor”, susține ing. Gheață Doru, directorul tehnic al General Construct.

Pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor propuse, se respectă valorile de bază ale societății – profesionalism și respect pentru termenele limită, un raport excelent preț/calitate, suport oferit clientului pe tot parcursul lucrării și după terminarea ei.

Datorită acestor principii – calitatea, respectarea termenelor limită și seriozitatea – General Construct a reușit să se dezvolte chiar și pe timp de criză. Această dezvoltare se datorează și lucrărilor importante, care au reprezentat trepte în evoluție, cum ar fi sediul parchetului Brașov, Sediu sucursalei CEC Suceava, Sediul parchetului Gura Humorului, Sediul parchetelor Suceava, Stația de distribuție carburanți OMV Botoșani – prima lucrare cu beneficiar privat și pe contract occidental – sau Hotel Gerald Rădăuți.

General Construct în Germania

În același an de referință 2000, General Construct a deschis o sucursală la Dusseldorf, Germania, prin intermediul căreia compania execută în subantrepriză lucrări de structură la construcții civile și industriale.

Palmaresul din Germania este și el impresionant, unele obiective fiind unicate. Dintre acestea amintim Kongresszentrum Darmstadt, Mercedes Arena Stuttgart, Aeroportul din Berlin sau sediul Guvernului Landului Brandenburg din Potsdam.

„Am reușit să ne impunem pe piața construcțiilor civile din Germania, devenind un partener solid pentru antreprenorii cu care colaborăm de mai mulți ani. Datorită experienței comune și ideilor inovatoare, suntem capabili să găsim pentru clienții noștri cele mai bune soluții strategice și economice. Un colectiv redus, dar cu înaltă pregătire profesională, reușește să gestioneze lucrările de pe toate șantierele deschise în Germania”, declară directorul tehnic al companiei.

Performanțe de top

Evoluția companiei a fost una excepțională, General Construct fiind prezentă și în clasamentele de specialitate. Astfel, în anul 2014 compania ocupa locul 18 în top național din catalogul IBC Focus, iar în anul 2015, General Construct se situa pe locul 14.

„Cu toate că nu am lucrat niciodată cu gândul la topuri și clasamente, nu putem spune că această clasare nu ne onorează, ba chiar ne mobilizează. Dar noi continuăm să credem că adevărata performanță a noastră este faptul că avem un loc bine definit pe piață, avem mulți beneficiari care au executat cu noi două sau mai multe investiții și suntem percepuți ca fiind profesioniști și serioși”, menționează ing. Gheață Doru.

Aceste performanțe se datorează, în primul rând, echipei de angajați, General Construct dispunând de specialiști cu o îndelungă experiență atestată în anii de activitate, angajați ce pot aborda activități de construcții și execuție pentru instalații electrice, termice, sanitare, și gaze naturale.

„Ne-am concentrat politica de resurse umane pe recrutarea și valorificarea eficientă a competențelor necesare îndeplinirii obiectivelor proprii, ceea ce garantează capabilitatea de a satisface cerințele de calitate mereu crescânde ale beneficiarilor noștri. Beneficiind de o calitate ridicată a materialelor utilizate, precum și de o înaltă calificare a personalului nostru, vă asigurăm că planurile și implicit construcțiile dumneavoastră au garanția calității lucrărilor”, susține directorul general al companiei.

Standardele de calitate ale General Construct corespund exigențelor pieței germane, astfel încât portofoliul de lucrări externe se îmbogățește continuu

De asemenea, datorită asimilării sistemului organizațional și a tehnologiilor nemțești, angajați români au putut fi instruiți la cele mai înalte standarde, în vederea profesionalizării acestora.

Drept urmare, proiectele de construcții ale General Construct respectă cele mai înalte standarde de calitate, finalizând proiecte importante: „învelitoarea terasei la Spitalul județean Suceava”, „Stația de betoane Lețcani a grupului Heidelberg”, „Fabrica de ape minerale Carpathian Springs Coverca”, „Reabilitarea zonei centrale a municipiului Suceava”, „Restaurarea și modernizarea infrastructurii la Mănăstirea Dragomirna”, „Depozitul ecologic Moara”, „Stația de biogaz Moara”, „Centrala pe biomasă Bioenergy Suceava”, „Reabilitarea Cetății de scaun a Sucevei”, „Reabilitarea și modernizarea Muzeului de Istorie Suceava” , „Restaurarea Mănăstirii Răchitoasa”,  „Centrul de agrement Lidana”, „Restaurarea, modernizarea și conservarea patrimoniului cultural național și a infrastructurii conexe la Mănăstirea Putna”, „Restaurarea Bisericii Sf. Înviere”, „Reabilitarea și modernizarea Muzeului de Istorie Suceava”, „Turnul clopotniței Mănăstirea Dragomirna”, „Extinderea și modernizarea UPU-SMURD din cadrul Spitalului Jud. Suceava”, „Vile Lidana”, „Sediul administrativ Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților”, „Execuție Bloc D3 Ansamblu ANI Suceava”,

„Portofoliul actual nu este mai puțin important și aș aminti „Clădirea trapeză și chilii la Mănăstirea Sihăstria Putnei”, „Așezământul cultural Milișăuți”, „Centrul Cultural Mitropolit Iacob Putneanul Mănăstirea Putna”, ”Sediul administrativ ACET Suceava”, „Execuția Blocului D5 Ansamblu ANI Suceava”, „Construirea complexului educațional – Colegiul Sf. Ioan cel Nou de la Suceava – etapa I”, „Corpul Chilii cu anexe gospodărești Mănăstirea Dragomirna”, completează directorul tehnic al General Construct.

 Un nou membru în grupul de firme cu capital româno-german

În luna aprilie 2016, General Construct a inaugurat un nou membru al grupului de firme –  societatea „N&S Bau GmbH”, scopul noii companii fiind dezvoltarea activității desfășurate de General Construct pe teritoriul Germaniei.

Astfel, N&S Bau GmbH are ca obiect de activitate realizarea de clădiri de locuințe, birouri, clădiri comerciale și industriale ca și contractor general, lucrări de construcție și reparații la clădiri existente, modernizarea și renovarea la clădiri vechi, servicii în construcții. Cu un număr mediu de aproape 500 de salariați și o cifră de afaceri de peste 123 de milioane de lei înregistrată în 2015, principalul obiectiv al General Construct a fost și este satisfacerea cerințelor și așteptărilor clienților actuali și potențiali, precum și menținerea poziției de top pe piața construcțiilor.

De aceea, în acest an aniversar, compania are în plan să-și construiască un nucleu propriu de ingineri, tehnicieni și economiști, precum și o echipă de intervenție formată din muncitori specializați, pentru lucrări de reparații și modernizare clădiri, dorind astfel să dezvolte și cea mai nouă companie.

„Astăzi, având experiența celor 20 de ani, putem spune că demersul nostru este menținerea obiectivelor de recunoaștere a valorilor și oferirea posibilității de dezvoltare a colaboratorilor, pentru ca împreună să construim proiecte mari în viitor. Fiecare dintre membrii echipei General Construct a contribuit la succesul companiei, iar pentru aceasta, doresc să le mulțumesc”, încheie Viorel Nuțu, directorul general al General Construct.