FMCG

Germino, biscuiți și paste cu tradiție și inovație

01.07.2014

Compania investește în calitate și își extinde distribuția în Europa, Africa, Asia și  America. Germino este o companie model pentru orice afacere de familie. Înființată în anul 1991, primii pași ai societății au fost făcuți însă acum 100 de ani. La acea vreme funcționa “Moara Anghelescu”, ce a fost preluată în anul 1991 de George Mihăilițeanu, care a reorganizat fabrica și a dezvoltat-o, în timp, cu grija pe care o oferi unei afaceri de familie. În anul 1996, i se alătură fiul său, Tiberiu Mihăilițeanu, care continuă tradiția, dar în același timp extinde compania, cu încrederea că mezina familiei, Alexia, va prelua afacerea și o va duce mai departe. Germino înseamnă pentru clienții fideli și partenerii de afaceri nu doar o companie profitabilă, ci un model de optimism, iar de acest lucru își dă seama oricine care are plăcerea să discute cu cei care conduc societatea. “Momentele grele există mereu. Se depășesc, însă, cu zâmbetul pe buze, iar, în final, rămân doar cele frumoase. Așa cum va fi și  faptul că anul acesta celebrăm împlinirea a 100 de ani de existență”, ne-a declarat Tiberiu Mihăilițeanu, directorul general Germino.

Sute de produse

Portofoliul Germino este format, în prezent, din peste 100 de produse diferite, grupate sub patru mărci cunoscute: Alexia, Dunia, Saris și Germino. Acestea sunt destinate atât consumatorilor finali, cât și segmentului Horeca. Cele din urmă au fost lansate pentru a completa gama de produse și pot fi găsite atât în depozitele Germino, cât și pe rafturile marilor lanțuri de hypermarket-uri și cele de tip cash & carry. “<Mezinele> sunt produsele sărate: Saris, Betze și Pop crantz (cu sare, chimen, tărâțe și ceapă). <Vedetele> rămân biscuiții din fulgi de ovăz: Cookies Alexia (cu fulgi de ciocolată și cu stafide). Cu siguranță că vom lansa produse noi în viitor. Ne păstrăm poziția de <deschizători de drumuri>, de inovatori. Vom dezvolta gama de produse sărate, cu siguranță, dar avem și alte produse care așteaptă lansarea”, ne-a povestit directorul general Germino.

Fabrica Germino din Alexandria are peste 50.000 de metri pătrați, iar producția zilnică se ridică la zeci de tone de biscuiți și paste făinoase. “Suprafața include spații de producție (fabricile de biscuiți și  paste făinoase), silozuri de depozitare grâu, buncăre de stocare făină, depozite de materii prime și materiale, dar și depozite pentru produsul finit, ateliere mecanice, laborator de încercări și analize fizico-chimice, cabinet medical, cantină, garaje, etc.Producțiile zilnice diferă, de la un specific la altul. Astfel, producția de biscuiți are o capacitate de 40 tone pe zi, cu două linii de fabricație și ambalare, iar producția de paste făinoase: 12 tone pe zi. Aici se realizează doar paste medii , în <cuib>, fidea și tăiţei”, ne-a explicat Tiberiu Mihăilițeanu.

Cu echipamente moderne, capabile să ofere o producție ridicată, conducerea companiei spune că Germino a pus întotdeauna accent pe produse calitative. “Suntem adepți fideli: oferă calitate și vei primi calitate. Nu am construit niciodată un produs pe ideea că <asta cere piața> ci am pornit, întotdeauna, de la calitatea lui. Investim foarte mult în oamenii noștri, atât în cei ce se ocupă cu vânzările produselor noastre, cât și în cei care le produc. Investițiile materiale există și vin ca o completare firească a dezvoltării și evoluției companiei noastre. Printre ele se numără echipamentele de ultimă generație, liniile de fabricație complet automatizate, dar și mini roboți”, ne-a declarat Tiberiu Mihăilițeanu, directorul general Germino.

30% din vânzări se duc la export

Unul dintre planurile de viitor ale companiei este extinderea pe piața internațională. “Sistemul de distribuție Germino cuprinde piața națională, cu evidentă extindere la nivel  internațional. Ne adresăm unui număr de peste 200 clienți, firme de distribuție locală/zonală și națională, foarte specializate și care știu exact necesarul și specificul zonei respective, dar și cu rețele moderne de comerţ, hypermarket-uri, supermarket-uri și cele de tip cash & carry. În ceea ce privește piața internațională, cea europeană este în extindere an de an și tot mai profitabilă și de încredere. Exportul reprezintă, la ora actuală, 30% din vânzări. Și celelalte continente încep să facă cunoștință cu produsele noastre”, ne-a povestit directorul general Germino.

Cu o cifră de afaceri de peste 7 milioane de euro înregistrată anul trecut, conducerea Germino spune că estimările pentru acest an cifrează o creștere situată între 15 și 20 de procente. “Ne luptăm și noi ca și mulți alți producători din diverse domenii cu concurența neloială, dar și cu diminuarea puterii de cumpărare a consumatorului final. Totuși, calitatea produselor noastre va învinge orice obstacol. Exporturile devin o prioritate în Europa, dar și în Africa, Asia și America. Fiind o companie mamă, avem grijă să dezvoltăm și firmele mai mici: cele de la Turnu Măgurele specializate în panificație și în producerea de prăjituri și rulade, dar și cele de la Videle sau cele locale. Investim în calitate, asta e sigur”, ne-a declarat Tiberiu Mihăilițeanu, directorul general Germino.