Stiri: Companii

Gestionare deseurilor

Supercom se va ocupa de gestionarea deşeurilor şi în judeţul Dâmboviţa

05.07.2021

Gestionare deşeurilor în judeţul Dâmboviţa. Supercom a anunţat că a câştigat o licitaţie publică organizată de către ADI Salubritate, pentru gestionarea deşeurilor în judeţul Dâmboviţa. Contractul are o durată de opt ani şi o valoare de aproximativ 297 milioane lei (peste 60 de milioane de euro).

Astfel, compania a anunţat că vineri, 2 iulie, la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia, compania Supercom a semnat un nou contract de colectare şi transport ale deşeurilor municipale din judeţul Dâmboviţa, în urma participării şi câştigării licitaţiei publice organizată de către ADI Salubritate.

Gestionarea deşeurilor în judeţul Dâmboviţa. Fonduri europene

Este vorba de un proiect de gestionare a deşeurilor, derulat la nivelul judeţului Dâmboviţa, primul judeţ din România care a beneficiat de fonduri europene pentru implementarea Măsurii „Reabilitarea sistemului de colectare, transport, tratare şi depozitare a deşeurilor solide în judeţul Dâmboviţa”, prin Programul ISPA.

Prin noul contract, Supercom îşi continuă activitatea de preluare şi transport ale deşeurilor menajere din judeţ, iar din 2022 va începe colectarea şi transportul de deşeuri selective. Colectarea selectivă se va face la sursă, de către fiecare cetăţean, prin adunarea deşeurilor reciclabile în pubele dedicate.

Compania mai anunţă că va pune la dispoziţia cetăţenilor 156.000 pubele, 5.200 containere, saci de gunoi speciali şi recipienţi metalici şi va mări flota în judeţ cu 120 utilaje pentru asigurarea serviciului de colectare selectivă şi transport.

Anunţul făcut de conducerea companiei Supercom

„Am dezvoltat un parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru a oferi cetăţenilor servicii de salubritate la cele mai înalte standarde europene. Faptul că astăzi am semnat un nou contract în urma câştigării licitaţiei publice ne arată că avem încrederea nu doar a administraţiei, dar şi a cetăţenilor. Suntem unul dintre cei mai mari operatori din România şi investim constant în echipamente şi utilaje noi, asigurăm servicii performante şi propunem servicii noi. În Dâmboviţa, din 2022 vom începe colectarea şi transportul deşeurilor selective”, a declarat Ilie Ionel Ciuclea, preşedinte al Supercom.

Citeşte şi Intesa Sanpaolo Bank a acordat SUPERCOM SA o facilitate de credit de aproximativ 4 milioane de euro