Stiri: Stiri

Getin Holding finalizează preluarea Romanian International Bank

10.12.2013

Getin Holding a anunțat că a finalizat preluarea Romanian International Bank (RIB), începând prin această preluarea strategia de dezvoltare pe piața bancară din România.

“Odată cu achiziția RIB, Getin Holding își începe strategia de dezvoltare pe piața locală. Obiectivul nostru este să trasformăm banca într-o instituție financiară puternică și eficientă, un jucător activ în sectoare cheie ale pieței, “ declară Rafał Juszczak, preşedintele Consiliului de Administraţie al Getin Holding.

Grupul intenționează să aplice modelul propriu de afaceri și pe piața locală, adaptat la condițiile industriei bancare din România.

“Ca grup, oferim un model de business de succes, pe care dorim să îl implementăm și în România. Ne dorim însă să adaptăm acest model la contextul local și la nevoile clienților, pentru că numai o astfel de abordare ne poate garanta succesul,” a adăugat preşedintele Consiliului de Administraţie al Getin Holding.

Pe data de 4 decembrie, anul curent, Getin Holding a finalizat achiziția 100% a Romanian International Bank, aceasta devenind cea de-a cincea bancă străină care face parte din grup.

Grupul polonez este prezent și în Rusia, Ucraina și Belarus.

Romanian International Bank oferă servicii bancare pentru persoane fizice și juridice, pentru peste 80.000 de clienți, în cele 34 de sucursale din principalele orașe ale țării și din București.

La sfârșitul trimestrului al doilea din acest an, activele instituției financiare totalizau 436,4 milioane lei.