Slide

Stiri: IT&C

SD Worx People preia Romanian Software

Gheorghe Adrian Tomșa vrea să preia Telekom Romania. Anunțul făcut de Consiliul Concurenței

26.06.2024

Gheorghe Adrian Tomșa vrea să preia Telekom Romania. Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care Gheorghe Adrian Tomșa intenționează să preia Telekom Romania Mobile Communications SA, mai puțin o serie de active care vor fi preluate de Digi România SA.

Grupul Clever Media este controlat de Gheorghe Adrian Tomșa

Gheorghe Adrian Tomșa controlează grupul Clever Media care operează în România în principal în domeniul difuzării de programe de televiziune, activități de telecomunicații prin rețele de comunicații electronice, cesionarea drepturilor de difuzare TV pentru competiții sportive, vânzarea drepturilor de retransmisie a propriilor canale către marii operatori de pe piață și publicitate TV și online.

Digi Romania SA este un operator de telecomunicații român care prestează servicii de comunicații electronice, furnizând servicii de retail și de gros, telefonie mobilă și fixă, servicii de voce și date, servicii de conectivitate, precum și servicii TV prin cablu sau satelit în România, Spania, Italia și Portugalia.

Activele Telekom Romania Mobile Communications SA pe care Digi România SA intenționează să le preia constau în spectru, întreaga rețea radio cu toate turnurile și echipamentele și contractele cu clienții de tip pre-paid.

Telekom Romania Mobile Communications SA, care face parte din grupul Deutsche Telekom, se ocupă cu activități de telecomunicații prin rețele fără fir (exclusiv prin satelit).

Legea concurenței

Conform prevederilor Legii concurenței (nr. 21/1996), această operațiune trebuie analizată de Consiliul Concurenței, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citește și Legea privind salariul minim european, aprobată de Guvern