GICA IMPORT EXPORT ITALIA

GICA IMPORT EXPORT ITALIA, specialiști în hidraulică și aer comprimat

Compania își comercializează produsele prin intermediul a 9 magazine proprii şi a peste 45 de dealeri şi distribuitori autorizaţi. GICA IMPORT EXPORT ITALIA este o companie fondată în anul 1996, având ca domeniu de activitate comercializarea de compresoare, sisteme de tratare a aerului, unelte pneumatice, proiectarea și executarea de instalații de aer comprimat și componente hidraulice. GICA IMPORT EXPORT ITALIA comercializează produsele sale prin intermediul a 9 magazine proprii şi a peste 45 de dealeri şi distribuitori autorizaţi, fiind reprezentant autorizat al mai multor firme de renume precum CECCATO (distribuitori unici în România), PNEUMAX ( distribuitori unici în România) , NUOVA DARI, ADICOMP, NIKEMA, OMI, FAR, OBER, MEBRA PLASTIK, SICC, NEWCO, VEPA, DINO PAOLI, LTF, OMER, ASTURO și RAASM, în domeniul pneumaticii.

GICA IMPORT EXPORT ITALIA comercializează produsele sale prin intermediul a 9 magazine proprii şi a peste 45 de dealeri şi distribuitori autorizaţi

În domeniul hidraulicii, compania oferă spre comercializare produsele brandurilor CONTARINI, FASTER, I.M.M. HYDRAULICS, VIVOIL, FB HYDRAULIC, FLUID PRESS, DUPLOMATIC, BREVINI, FRIDLE GROUP, GALTECH, SALAMI, INTERPUMP și IRA RADIATORI.

Evoluția companiei GICA IMPORT EXPORT ITALIA a fost una deosebit de favorabilă, în special începând cu anul 2002, însă creșterea cea mai accentuată a putut fi observată din momentul intrării României în UE.

Gama de produse comercializate de GICA IMPORT EXPORT ITALIA

Produsele comercializate de GICA IMPORT EXPORT ITALIA sunt destinate domeniului aerului comprimat și fac parte dintr-o o gamă foarte largă de produse, de la racorduri până la unelte și compresoare industriale, precum și produse pe partea hidraulică. În momentul de față, compania deține 5 magazine proprii și poate oferi acoperire națională.

„În momentul de față avem 4 dealeri autorizați, dar și un număr mare de colaboratori și distribuitori. Cu toate acestea, suntem mereu în căutare de noi parteneri de încredere, care apreciază produsele de calitate și doresc să se implice în acest sector de activitate. Cel mai reprezentativ dealer în franciză al companiei se află localizat la Oradea, fiind urmat de cel din București”, ne-a declarat Dl. Pânzaru Titus Traian, Director Comercial GICA IMPORT EXPORT ITALIA.

Compania deține 4 dealeri autorizați, dar se află mereu în căutare de noi parteneri de afaceri care își doresc să aducă produsele mai aproape de clienți, acolo unde este nevoie

În acest domeniu de activitate nu se poate vorbi neapărat de inovație, ci mai mult despre aspecte definitorii precum capacitatea de livrare și gama de produse. Astfel, GICA IMPORT EXPORT ITALIA reușește să răspundă nevoilor clienților prin livrare promptă din stoc pentru o gamă largă de produse, asigurând disponibilitate permanentă pentru echipamente profesionale, dar și pentru produse hobby de o calitate crescută.

În plus, în acest sector de activitate, clienții au tendința de a căuta să se aprovizioneze dintr-un singur loc, care le poate oferi atât consiliere specializată, cât și un portofoliu bogat de produse și servicii, adaptate cererii din piață și nevoilor mereu schimbătoare ale clienților.

Compania deține certificarea ISO 9001:2015, dar este și dealer Ceccato pentru reparații și dealer unic pe România pentru gamele Pneumax și Aplus, ceea ce reprezintă o dovadă în plus a seriozității și profesionalismului companiei.

Planul de investiții

GICA IMPORT EXPORT ITALIA urmărește un plan de investiții bine pus la punct, cea mai recentă investiție fiind realizată anul trecut, investiție ce a constat în achiziționarea magazinului de la Sebeș și a unui nou program ERP.

Pe viitor, compania vizează investiții generate de noi parteneriate în franciză, în scopul creșterii stocurilor și achiziționării unui nou program de proiectare pentru instalațiile pe care le efectuează.

Anul trecut, GICA IMPORT EXPORT a investit în achiziționarea magazinului de la Sebeș, aflat până în acel moment în regim de închiriere

„Planul nostru de viitor este să ajungem să avem un francizat în fiecare județ din țară, pentru a fi astfel cât mai aproape de clienții noștri, dar și de viitori clienți. În acest fel, dorim să ne asigurăm că rețeaua noastră se extinde, că ne fidelizăm clienții și că ajungem acolo unde oamenii au nevoie de noi”, continuă Dl. Pânzaru.

Pandemia recentă de coronavirus s-a făcut resimțită și în domeniul în care compania GICA IMPORT EXPORT ITALIA activează, la fel ca în multe alte domenii. În perioada stării de urgență, clienții s-au orientat înspre crearea unor minime stocuri de urgență pentru partea de produse cu rulaj sau consumabile.

Această perioadă a fost una extrem de plină de provocări, de la asigurarea ciclului de aprovizionare, până la asigurarea unui mediu sigur atât pentru clienți, cât și pentru personal. Scăderea numărului de clienți a fost resimțită în toate punctele de lucru, fiind o perioadă dificilă în care s-a investit în dezvoltarea profesională individuală.

Răspunsul GICA IMPORT EXPORT la pandemia de coronavirus

Echipa GICA IMPORT EXPORT ITALIA are în prezent 43 de angajați, cei mai mulți fiind localizați la sediul central din Arad. În cadrul acestui sediu, compania deține o echipă condusă de Directori de departamente foarte bine pregătiți și cu o înaltă specializare, cu peste 10-15 ani de experiență.

Deși perioada recentă nu a fost desigur una ușoară, compania a apelat la inventivitate  pentru a crea trasee separate pentru angajați și clienți, delimitări și zone de interacțiune, dar în același timp a asigurat un maxim de siguranță atât pentru clienți, cât și pentru personal.

GICA IMPORT EXPORT ITALIA a urmat recomandările autorităților competente, s-a asigurat de respectarea normelor de purtare a măștilor, atât de către angajați, cât și de către clienți.

GICA IMPORT EXPORT ITALIA a urmat recomandările autorităților competente, s-a asigurat de respectarea normelor de purtare a măștilor, atât de către angajați, cât și de către clienți

Compania nu a permis accesul în grupuri în interior, s-a evitat supraaglomerarea interioarelor magazinelor și s-a recomandat folosirea cardurilor bancare. În plus, GICA IMPORT EXPORT ITALIA a asigurat accesul la soluții dezinfectante în zona de interacțiune, precum și dezinfectarea constantă a clanțelor sau zonelor atinse în permanență de clienți și personal.

„Ne bucurăm foarte mult că am trecut prin această perioadă dificilă fără îmbolnăviri, ceea ce arată că fiecare membru al echipei a înțeles că este extrem de important să ne protejăm clienții, dar și pe noi înșine”, a afirmat Dl. Gianfranco Marinangeli, Administratorul GICA IMPORT EXPORT ITALIA.

GICA IMPORT EXPORT ITALIA în cifre

Din perspectiva cifrelor, în anul 2019 GICA IMPORT EXPORT ITALIA a cunoscut o evoluție favorabilă din punct de vedere financiar, însă 2020 este un an plin de provocări. Deși este devreme pentru a face estimări cu privire la evoluția anului în curs, având în vedere recenta situație generată de criza COVID-19, compania își continuă activitatea în scopul atingerii obiectivelor stabilite în anii precedenți, sperând la o evoluție și o situație economică și socială favorabilă pentru perioada următoare.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/robcon-30-de-ani-de-inovatie-si-calitate/